1 / 9

Bogdan Georgescu, Colliers: "Winning" mi-a fost ca un manual de management

Bogdan Georgescu (foto), managing partner al companiei de consultanta imobiliara Colliers, considerat unul dintre cei mai carismatici manageri din piata de real estate, spune ca cea mai importanta carte despre leadership a fost “Winning”, scrisa de Jack Welch, pe care o considera ca fiind “un manual de management”.

“Fiecare capitol are teorii si exemple care se pot aplica in practica si eu am testat multe dintre ideile lui la Colliers. Capitolele despre importanta franchetii si a managerului de resurse umane mi-au ramas in minte si ne-au ajutat sa comunicam mai bine in cadrul firmei”, arata Georgescu.

In lipsa unor scoli de afaceri bune in Romania, seful Colliers este de parere ca lecturile de management sunt un instrument util pentru educatie. “Este important insa cum alegem ce citim si, tinand cont de cat de multe optiuni apar in fiecare zi, pe cine ne bazam si de la cine invatam”, subliniaza el.

Alte carti pe care Bogdan Georgescu le recomanda sunt “Organizing Genius”, de Warren Bennis si Patricia Biederman, care se refera la formarea unei echipe de succes si “Good to Great”, de Jim Collins.

“In ultimii ani am citit mai mult articole si studii de caz. «What makes a leader», o carte despre inteligenta emotionala, scrisa de Daniel Goleman si «What is Strategy», de Michael Porter sunt favoritele mele”, mai spune managerul.

Bogdan Georgescu a fost si cel care a luat initiativa, in urma cu doi ani, de a crea o biblioteca in sediul Colliers, aflata la intrarea in biroul companiei si avand in prezent cu 132 de carti. Cele mai citite carti sunt “Coach - Lessons on the Game of Life”, de Michael Lewis, “Outliers - the story of success”, de Malcolm Gladwell si “Winning”.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri