De ce ii este greu guvernului sa creasca salariile si pensiile

De ce ii este greu guvernului sa creasca salariile si pensiileSemnalele venite din partea guvernantilor dau tot mai mult de inteles ca in 2012, cel mai probabil bugetarii nu vor recupera in totalitate scaderea salariala din 2010, iar indexarea punctului de pensie conform legii este foarte dificil de facut in conditiile in care deficitul bugetului de pensii depaseste 3 miliarde euro, scrie businessday.ro.

In iulie 2010, salariile bugetarilor au suferit o reducere de 25%, dar guvernul a promis ca de la 1 ianuarie 2011 ele vor reveni la nivelul anterior. In acelasi timp, s-a promis restructurarea imediata a intregului sector public, tinta fiind “mai putini angajati, dar mai bine platiti”.

O dedicatie pentru tara lalelelor de la tara manelelor

O dedicatie pentru tara lalelelor de la tara manelelorPovestea cu florile olandeze blocate în vama – aparent ca retorsiune la faptul ca Olanda a refuzat intrarea Romaniei in spatiul Schengen – pare neverosimila.

Rachetii de la Fisc au sechestrat camioanele olandeze cu lalele sau cu carne, in cautarea unor presupuse bacterii. In Rusia, un astfel de comportament este un risc asumat, in Venezuela este o certitudine, ins intre doua tari membre UE el pare de domeniul basmului, potrivit riscograma.ro.

O gluma de 2 mld. euro

O gluma de 2 mld. euroPe biziday.ro se vorbeste despre razboiul dus in Parlament pentru sefia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Cristian Constantinescu, unul dintre veteranii pietei asigurarilor din Romania a fost respins pentru a fi votat apoi Romeo Ionut Comanicioiu, un sefut de agentie al unei companii de asigurari.

Om bogat, devenit milionar in urma activitatii de manager al unei mari companii de asigurari, Constantinescu a fost respins pentru ca avea de gand sa schimbe prea mult sistemul asigurarilor.

Piata libera, in repere filosofico-economice

Piata libera, in repere filosofico-economiceTema cresterii economice reprezinta principalul subiect de dezbatere atat in media, cat si cercurile stiintifice.

Cum anume se poate ajunge la progres, la dezvoltare, la bogatie, a fost tema pentru care cercetatorii din toate timpurile au consumat mii de pagini, fie ele fizice ori virtuale, scrie ecol.ro.