Daca nu vreti sa tipariti euro, tiparim noi dolari

Daca nu vreti sa tipariti euro, tiparim noi dolariNu ca ar plange SUA pentru necazurile trezoreriilor europene, insa in cazul bancilor discutia devine mult mai complicata. Cand ai tiparit deja atatia dolari, nu poti pretinde ca ei sa nu ajunga si in ba(ncile altora. Iar daca ba(ncile nu mai pot plati, fie incasezi lovitura si vezi cat de ra(u doare, fie trimiti alti bani in “misiune de salvare”. Americanii au ales varianta a doua. In ultimele cateva luni bancile europene perdusera acecsul la finantarea in dolari, iar Fed spera ca asta va convinge astfel BCE sa-si faca propria tipografie, scrie Riscograma.

Contractul social si sclavia moderna

Contractul social si sclavia modernaCristian Paun scrie:Statul modern si interventia sa in viata noastra este justificata in permanenta de socialisti de prezenta unui contract social care sta la baza acesteia si legitimeaza agresiunea institutionalizata prin care statul ne forteaza( sa fim “mai incluzivi” si “mai participativi” acolo unde vrea el si cand vrea el. Istoria aparitiei statelor este foarte complexa si foarte greu de clarificat si argumentat utilitatea lor pentru existenta noastra (care trebuie sa mearga mai departe de ideea ca statul este si ramane un instrument eficient de imbogatire pentru cei care dobandesc puterea politica).

Constructiile de locuinte in T3, la minimul ultimilor 5 ani

Constructiile de locuinte in T3, la minimul ultimilor 5 aniIn trimestrul III 2011 au fost date in folosinta 11.278 locuinte, in scadere cu 2.180 locuinte fata de T3.10, si cu 3.391 fata de T3.09. In primele trei trimestre din acest an au fost terminate 29.084 locuinte, in scadere cu 3.048 locuinte comparativ cu perioada similara a anului trecut, si cu 9.086 fata de aceeasi perioada din 2009, conform BusinessDay.

Peter Schiff:cumparati metale pretioase

Peter Schiff:cumparati metale pretioaseNu va luati dupa ce auziti de la majoritatea analistilor economici. Majoritatea analistilor economici nu sunt decat angajati ai institutiilor statului sau ai institutiilor financiare, asadar direct interesati in prezervarea optimismului publicului obisnuit si in cresterile bursiere. Oamenii acestia nu au anticipat o criza in viata lor - de fapt, ca sa fiu mai corect, pana acum cativa ani spuneau ca ne asteapta cainii cu covrigi in coada - in schimb se simt confortabil dand sfaturi altora. Spre deosebire, Ludwig von Mises a anticipat Marea Depresiune, iar Peter Schiff sfarsitul boom-ului “dot.com” din anii 1990, relateaza Logec.ro.