Despre evolutia businessului

Despre evolutia businessuluiPe vremuri erau oameni in businessul de adus gheata. Mergea cam asa: iarna puneai in gropi mari in pamant calupi de gheata, vara vindeai gheata. Business serios, stabil, local, lasat in familie peste generatii. La un moment dat apare frigiderul. Ce fac oamenii din businessul cu gheata: unii dintre ei se lupta contra curentului si le explica clientilor de ce nu e bine sa isi ia frigider, scrie Radu Georgescu intr-un articol despre importanta evolutiei in mediul de afaceri.

Locuri de munca in turism, IT & media

Locuri de munca in turism, IT & media"Nu am mai scris de ceva timp informatii despre locuri de munca pentru ca nu am mai aflat prea multe. In ultima saptamana insa, desi am fost plecat din tara intr-un presstrip in Austria, am primit pe mail mai multe informatii despre locuri de munca, astfel incat astazi vi le pot impartasi", scrie Razvan Pascu.

Pe blogul sau putem gasi o gama varianta de oferte de job-uri pentru programatori software, operatori PC, PR online, agenti turistici, directori de marketing si vanzari s.a.

Oficial ne merge bine

Oficial ne merge bineIn lipsa unor stiri si realizari economice care sa valideze optimismul si cu speranta ca lucrurile se intorc natural spre zero, se aduce in discutie acum un razboi recent castigat - reducerea deficitelor, scrie Lucian Isar pe blogul sau.

S-au castigat razboaiele media, dar tara a fost mentinuta in recesiune. Din pacate, lipsa unei viziuni de ansamblu pe termen mediu si lung si doar reducerea deficitelor au indepartat cresterea economica in 2010.


Singura decizie adevarata luata de sefii de state din zona euro

Singura decizie adevarata luata de sefii de state din zona euroPrintre juraminte, blesteme si alte sortimente de sirop, participantii la cel mai recent “summit al ultimei sanse” au luat o singura decizie reala: Ca in viitor sa nu le mai ceara bancilor sa renunte la o parte din creante, asa cum s-a intamplat in cazul Greciei, si sa lase intreaga nota de plata pe seama contribuabililor. Practic, statele sa salveze bancile. Dar parca tocmai statele asteptau bunavointa bancilor. Cu siguranta nu pot fi ambele situatii adevarate, scrie Riscograma.


Romania, a sasea cea mai riscanta tara din UE dupa costul CDS

Romania, a sasea cea mai riscanta tara din UE dupa costul CDSBursele au reactionat pozitiv dupa summitul de la Bruxelles, semn ca deciziile care s-au luat au fost relativ bine primite de investitori, insa daca luam in calcul evolutia costurilor de asigurare impotriva riscului de neplata aferent tarilor membre UE (Credit Default Swap), evolutia a fost mixta, prezinta BusinessDay.

Astfel, dintre cele 23 de tari pentru care Bloomberg prezinta date, in cazul a 10 cotatiile au scazut, iar in cazul a 13 au crescut, cea mai mare scadere fiind inregistrata de Germania, de la 104 la 99 puncte (-4,8%), iar cea mai mare crestere a fost inregistrata de Danemarca, de la 115 la 123 (+7%). Un CDS de 100 de puncte inseamna un plus de 1% la dobanda pe care un stat trebuie sa o plateasca pentru a se imprumuta de pe pietele financiare.