Cum inveti repede social media

Cum inveti repede social mediaIn 2012, se vor cristaliza departamentele sau pozitiile de social media din companii si agentii. De unde vor veni insa oamenii si mai ales cu ce bagaj de cunostinte? In mod clar, cei care au deja o experienta in social media au un avantaj, dar restul? Cu cei mai multi ce se va intampla?, se intreaba Cristian Manafu.

O solutie ar fi sa citesti bloguri specializate, o alta ar fi sa incepi sa faci efectiv campanii folosind regulile de bun simt din comunicare. Chiar daca vei gresi sau nu vei avea mari rezultate, macar vei invata ceva din primele incercari. Ar mai fi training-urile, insa acestea sunt accesibile in general companiilor si agentiilor.

Cum e consumul de media

Cum e consumul de mediaPe blogul lui Orlando Nicoara putem vedea un grafic preluat dintr-un raport intocmit de Oliver & Ohlbaum.

Privindu-l putem sa ne facem o idee despre repartitia surselor de informare din media britanica in functie de canalul mediatic folosit.

Concluziile sunt ca si cei din Marea Britanie nu sunt prea dornici sa plateasca pentru continutul online, insa se poate observa o diversificare a surselor de informare.

Cu toate acestea cei care platesc sunt cei ce folosesc smartphone-uri/tablete. Astfel ca 19% din cei ce folosesc o tableta si 9% dintre utilizatorii de smartphone platesc pentru accesul la stirile online( aproape de doua ori mai multi decat utilizatorii obisnuiti de internet).

Ministerul Dezvoltarii, Poiana Brasov si bunurile complementare

Ministerul Dezvoltarii, Poiana Brasov si bunurile complementare

Cei de la minister risipesc banii natiunii pe proiecte de desene animate. Cel mai recent exemplu este investitia facuta in extinderea domeniului schiabil din Poiana Brasov. Ce spunea ministrul in decembrie la inaugurare:

"In acest moment Poiana Brasov poate concura cu orice statiune europeana si sunt convinsa ca turistii vor prefera sa economiseasca pretul unui bilet de avion sau timpul pierdut pe drum, daca merg cu masina, pentru a alege o destinatie romaneasca", citeaza Logec.ro.

Doar ca nu este, fiindca nu exista un bun complementar esential pentru exploatarea acestei realizari: infrastructura de acces in zona. Astazi s-a dat interzis in Poiana, pe ambele drumuri de acces (dinspre Brasov, respectiv Rasnov). Exact ca pe vremuri – adica inainte sa se taie panglica la noile partii.

Piata imobiliara: cum au evoluat preturile si chiriile in 2011?

Piata imobiliara: cum au evoluat preturile si chiriile in 2011?Dupa trei ani de scaderi semnificative, preturile solicitate de proprietarii de apartamente au inregistrat anul trecut o scadere de doar 4,1% potrivit indicelui calculat de imobiliare.ro, insa evolutia pe orase este mixta, procentele variind intre -4,5% in Cluj, si + 2,9% in Timisoara. In acelasi timp, chiriile au scazut mai mult decat preturile, ceea ce a dus la o scumpire a locuintelor in raport cu chiriile, aflam de pe BusinessDay.

La sfarsitul lunii decembrie, la nivel national, pretul mediu solicitat de proprietarii de apartamente a fost de 991 euro, in scadere de la 1.033 euro in decembrie 2010, si 1.228 euro in decembrie 2009.