Publishingul din SUA pe minus

Publishingul din SUA pe minusOrlando Nicoara a mai discutat despre actiunile companiilor din online care sunt pe minus la cateva luni de la IPO, nu mai vorbim de un IPO dintr-o industrie in crestere, ci de businessuri care au istorie in spate. Daca se da la o parte News Corp care detine (si) posturi tv sau studiouri de film, toata industria e pe minus de la un cap la altul.

2010 aduce si cel mai scazut nivel al veniturilor din publicitate print la nivel de industrie SUA, putin peste 24 miliarde USD (estimari), adica la jumatate fata de cat au atins in 2005 cand intreaga industrie numara in jur de 50 miliarde USD.

Sase ani de Manafu in blogosfera

Sase ani de Manafu in blogosferaContul meu pe Blogspot.com a fost deschis in noiembrie 2002, dar nu pot spune ca am blog de atunci, precizeaza Cristian Manafu.

Am mai incercat cred sa il lansez in 2004, iar in 2005 am inceput sa postez cate ceva, dar cu pauze foarte mare. Abia de la inceputul anului 2006, pot spune ca m-am apucat serios sa scriu pe blog, cautand sa am un post aproape zilnic. Deci fac 6 ani de blogging in ianuarie, mai adauga bloggerul.



Inteleg sensul cartelului, dar nu si al politicii anti-cartel

Inteleg sensul cartelului, dar nu si al politicii anti-cartelDeclaratia presedintelui Consiliului Concurentei, citata de Logec.ro, se refera la amenda aplicata companiilor petroliere pentru faptul ca s-au inteles sa retraga simultan de pe piata benzina EcoPremium.

Ce se intampla daca un numar de companii dintr-o industrie/economie decid coordonat sa-si inchida afacerile si sa se retraga de pe piata? Se va aplica amenda maxima, dat fiind ca fapta e mai grava decat retragerea unui singur produs?!

Pe de alta parte cum pot companiile petroliere sa sustina ca decizia a fost in favoarea consumatorului! Cat de naivi trebuie sa-i consideri pe consumatori incat sa le indrugi gogosi de genul: “dormiti linistiti, noi vom scumpi benzina pentru linistea voastra”!

Va creste pretul carburantilor?

Va creste pretul carburantilor?De ani de zile, companiile care controleaza piata carburantilor sunt banuite ca stabilesc preturile de vanzare intr-un mod care afecteaza concurenta, dar cel putin pana in acest moment, nimeni nu a putut sa dovedeasca nimic. Iata insa ca, pana la urma, Consiliul Concurentei a gasit un motiv pentru a amenda companiile petroliere, acestea fiind acuzate ca s-au inteles in 2008 sa elimine de pe piata un sortiment de benzina, aflam de pe BusinessDay.