Care va fi deznodamantul protestelor?

Care va fi deznodamantul protestelor?Sunt multe motive pentru care oamenii nu trebuiau sa iasa in strada, dupa cum sunt altele care ii indreptatesc. Daca ne uitam putin in urma, anul tocmai incheiat a fost plin de iesiri in strada in toata lumea. Ca stam acasa si privim la TV ori comentam in social media, ca iesim in strada si strigam, conteaza deznodamantul. Din pacate, acesta nu va fi – ca in alte cazuri – determinat nici de demostranti, nici de consumatorii de Twitter si Facebook, scrie Cristian Manafu.

Au zis si altii. Nu (mai) avem lideri, nu avem o opozitie sanatoasa si nu mai avem vointa – unii dintre noi – de a lupta pentru cei care au votat inconstient in ultimii nu-mai-stiu-cati ani.

2.37%

2.37%Pe blogul lui Orlando Nicoara putem putem vedea un grafic care reprezinta cheltuielile CNAS (Casa Nationala de Asigurari cu Sanatatea).

Urgenta prespitaliceasca si transportul sanitar (adica unde intra si SMURD) reprezinta, asa cum au scris cei de la ZF, doar 2.37% din totalul cheltuielor din sanatate, adica fix 154 milioane euro din 6.5 miliarde euro.

"Asasini, gabori asasini!"

"Asasini, gabori asasini!"Legea consecintelor neintentionate loveste din nou

Nu sunt nicidecum scuzabile atacurile impotriva jandarmilor, dar sunt perfect explicabile. Membrii galeriilor au frustrarea lor proprie fata de autoritate, care a gasit acum locul si momentul sa iasa la suprafata, aflam de pe Riscograma.

Este razbunarea pentru faimoasele “represalii” orchestrate dupa meciurile cu miza mai fierbinte, in care jandarmii isi exerseaza muschii si pulanele pe grupuri bine alese dar niciodata suficient cernute.

Prima consecinta, minora, poate fi vazuta: o ura care motiveaza monstruos si care schimba cursul lucrurilor. Nu pentru bocancii si pulanele incasate, ci pentru sentimentul de-a fi cetatean de mana a doua, pe care militia inca are voie sa-l bata discretionar.

A doua consecinta, majora, poate fi simtita: pe timp de liniste, Jandarmeria s-a antrenat sa bata pe cine a putut. Prim urmare, cand incep tulburarile, se simte indreptatita sa bata pe cine trebuie.


Proiectul legii sanatatii: ba pe stanga, ba pe dreapta

Proiectul legii sanatatii: ba pe stanga, ba pe dreaptaCumva s-a instituit ideea ca vechiul proiect de lege a sanatatii era de dreapta, adica muta sensibil sistemul medical de sub tutela statului catre cea a pietei. Cei care nu simpatizeaza prea mult capitalismul sunt nemultumiti.. Cei cu inclinatii liberale se declara dezamagiti de esecul reformei, precizeaza Logec.ro

Legea, aflata inca pe site-ul presedintelui Romaniei, pare o emanatie birocratica tipica, fara sare si piper, adica un amalgam de idei cuprinse intr-o caruta de pagini.

Singurul lucru cert este ca romanii sunt obligati sa cotizeze in continuare, fara a cunoaste ce primesc in schimb – ceea ce nu poate fi considerata o masura liberala.