Autismul clasei politice

Autismul clasei politiceAnul acesta pomenile electorale vor lipsi pentru ca n-au de unde sa le dea. Peste o saptamana se vor intalni in Parlament probabil cu aceleasi texte de la ultima motiune de cenzura. Opozitia ii va acuza pe actuali iar actualii ii vor acuza pe fosti, care acum sunt in Opozitie. Asa si? Cum va rezolva asta tensiunea din strada, se intreaba Moise Guran.

De vreo cinci-sase ani dezbaterea economica purtata intre politicieni a coborat indecent de mult in promisiune desantata de recompensa valutara a votului. Oferta politica s-a transformat intr-o manea in care le spunem oamenilor clar si porcait ce le dam fara sa-le spunem si cat ii costa.

De ce nu a prins Twitter la noi?

De ce nu a prins Twitter la noi?Candva in februarie, Twitter va atinge pragul de 500 de milioane de conturi create la nivel mondial. Acum ar fi vreo 467 de milioane, conform Twopcharts. Cifrele acestea i-au atras atentia lui Cristian Manafu. Cu o asemenea adoptie globala, de ce nu a prins in Romania?

De ce a prins asa de bine Facebook? OK, cineva poate spune ca Facebook va ajunge in curand la 1 miliard de conturi sau ca pe Twitter numarul conturilor detinute de o singura persoana este mai mare decat in marea retea albastra. Chiar si asa, bloggerul nu poatet gasi o eplicatie logica pentru cele 60 de mii de conturi pe Twitter versus cele 4,1 milioane pe Facebook.

Impozit pe venit 0%

Impozit pe venit 0%Pe logec.ro putem vedea un post video legat de unul dintre posibilii candidati la presedentia Statelor Unite, Ron Paul.

Acesta propune in timpul unei dezbateri televizate renuntarea la impozitul pe venit ca metoda de stimulare a cresterii economice.

Ron Paul a motivat alegerea acestei metode mentionand ca Statele Unite au reusit timp 130 de ani, pana in 1913, sa se dezvolte fara a fi necesara impozitarea veniturilor.


De ce numarul celor care protesteaza nu este atat de mare

De ce numarul celor care protesteaza nu este atat de mareIn Grecia, Spania, Franta sau Italia, in momentul in care guvernele au inceput sa puna in practica masurile de austeritate, sute de mii de persoane au iesit in strada, iar grevele au paralizat sectoare intregi de activitate, noteaza BusinessDay.

In Romania, in momentul de maxima criza, respectiv in mai 2010, cand guvernul a decis reducerea cu 25% a salariilor si cu 15% a pensiilor, sindicatele si opozitia au reusit cu greu sa scoata in strada cateva zeci de mii de oameni, in conditiile in care circa 1,2 milioane de bugetari si 5,5 milioane de pensionari erau direct afectati.