Probabil cea mai mare inovatie a urmatorilor ani pe Internet

Probabil cea mai mare inovatie a urmatorilor ani pe InternetThe Pirate Bay, cel mai cunoscut si controversat site de torrente, a lansat recent o sectiune prin care utilizatorii pot descarca obiecte fizice. OK, de fapt e vorba de physibles, cum le numeste TPB, date, informatii care pot fi transformate in obiecte fizice cu ajutorul tehnologiei 3D Printing.

Pe blogul lui Cristian Manafu puteti vedea cum functioneaza imprimanta 3D Replicator, prezentata de MakerBot la CES 2012.

6 ani de blog

6 ani de blogBlogger-ul Orlando Nicoara a aniversat 6 ani de la lansarea blogului sau.

Managerul general al grupui Mediafax a cochetat cu mediul online inca din 1998, cand a a lansat agentia de publicitate online Ad.ro.

Printre proiectele in care s-a implicat Orlando Nicoara putem enumera Netbridge, Engage, DoubleClick si Boom.ro .

"Orlando…tu esti un model pentru noi toti…de perseverenta, ambitie si mai ales succes….asa ca la mai multi!", i-a urat unul dintre cititorii sai.

Iata cum poti sa te aperi de statul abuziv

Iata cum poti sa te aperi de statul abuzivPana nu de mult, furcile, coasele si topoarele erau cam singurele instrumente de presiune democratica. Iar regimurile autoritare au o teribila repulsie fata de armele de foc

Insa cea mai ucigatoare arma impotriva oricarui regim, de la birocratiile lenese pana la dictaturile cele mai crunte este informatia, scrie Riscograma.

Deja, arma a devenit atat de puternica si de imprevizibila incat toate structurile de putere tremura de teama a ce va urma. De aici vin si toate zbaterile pentru a controla, cumva, internetul in stil chinezesc.

Dobanda ridicata la imprumutul Romaniei de 1.5 miliarde USD

Dobanda ridicata la imprumutul Romaniei de 1.5 miliarde USDRomania a imprumutat ieri 1.5 miliarde USD pentru zece ani la o dobanda de 6.875% cu plata cuponului de doua ori pe an. Cererea a fost aparent semnificativa.

Motivatia este evident legata de faptul ca pentru risc comparabil Romania a platit o dobanda mai mare, din considerente netransparente. Diferenta platita in plus poate avea mai multe semnificatii, de tip taxa pe disperare or taxa de smecher perceputa de Wall Street, scrie Lucian Isar.

Randament superior altor oferte inseamna ca statul Roman plateste o dobanda mai mare, in conditii de risc comparabil, decat alte state.

Rezervele valutare s-au redus cu 0,5 miliarde euro in ianuarie

Rezervele valutare s-au redus cu 0,5 miliarde euro in ianuarieBNR: la 31 ianuarie 2012, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 32 696 milioane euro, fata de 33.193 milioane euro la 31 decembrie 2011, aceasta evolutie avand loc pe fondul unor intrari in valoare de 955 milioane euro, si a unor iesiri in valoare de 1.452 milioane euro, aflam de pe BusinessDay.

Comparativ cu luna decembrie, rezervele au scazut cu 497 milioane euro, iar comparativ cu ianuarie 2011, rezervele valutare au ramas la acelasi nivel.

Peste 460 milioane euro investiti in capacitati noi, in 2011

Peste 460 milioane euro investiti in capacitati noi, in 2011Valoarea investitiilor realizate in Romania de principalele companii straine care au inaugurat capacitati noi de productie in anul 2011 se ridica la 461,5 milioane euro, fiind create, astfel, 4.550 noi locuri de munca, scrie pe blogul sau, Andreea Vass.

Investitiile au vizat industria alimentara, productia de panouri solare si echipamente electronice si sectorul componentelor auto.

Cum stimulam nediscriminatoriu economia

Cum stimulam nediscriminatoriu economiaAcum cateva zile, ministrul finantelor Gheorghe Ialomitianu a explicat in doar cateva fraze filosofia economica dupa care s-a ghidat Romania in ultimii 20 de ani: “… mai important e sa aloci bani pentru investitii publice decat sa reduci taxe, pentru ca automat ai o crestere pe orizontala”.

Ce ne spune de fapt domnul ministru este ca multiplicatorul fiscal functioneaza mai bine atunci cand crestem cheltuielile publice decat reducand impozitele. In esenta, ambele masuri stimuleaza cererea agregata. Dar pe canale diferite. In viziunea lui Gheorghe Ialomitianu, un leu cheltuit de stat va avea un efect mai mare asupra cererii agregate decat un leu castigat de economie, prin scaderea impozitelor, explica Florin Citu pe blogul sau.

Jos palaria, Monsieur Frankozy!

Jos palaria, Monsieur Frankozy!Oricum ai lua-o discutia despre miliardul de euro care va mari salariile bugetarilor si pensiile, ramane tot o negociere pe blana ursului din padure. Asta pentru ca statul roman trebuie sa imprumute anul acesta oricum o suma de 20 de ori mai mare pentru a rostogoli datoriile si pentru a acoperi deficitul care, chiar mai mic, tot exista, scrie Biziday.

Dar bugetul unui stat nu inseamna alocarea unor sume pe care statul deja le are, asa cum cred majoritatea cetatenilor. Bugetul este de fapt un plan de colectare si cheltuire a banilor adunati in anul ce urmeaza de la cetateni. Altfel spus daca prinzi ursul poti sa spui si cat e blana, daca iti vei face din ea o plapuma suficient de lunga sau daca nu cumva te-ai intins mai mult decat iti permite ursuletul de crestere economica pe care l-ai vanat.

Vesti bune pentru angajatori in 2012!

Vesti bune pentru angajatori in 2012!Daca esti director de HR sau director Financiar intr-o firma, ori daca esti administrator sau director general al unei companii sa stii ca mai exista si vesti bune la inceput de an 2012, mentioneaza Razvan Pascu.

In acest moment exista in Romania mii de companii, mai mari sau mai mici, care ofera angajatilor pensii facultative pilonul 3 in pachetul salarial, pe langa salariu. Motivul este ca tot mai multi romani au mai putina incredere in sistemul public de pensii (care functioneaza pe principiul “Angajatii de astazi cotizeaza pentru pensionarii de astazi”) si acestia doresc sa profite de aparitia si dezvoltarea sistemului privat de pensii din Romania care functioneaza pe principiul “Angajatii de astazi cotizeaza pentru propria pensie de la batranete”.

Din categoria "Ministrul de finante al anului"

Din categoria "Ministrul de finante al anului"Pe logec.ro putem vedea un exemplu de gandire economica marca Gheorghe Ialomitianu:

"Mai important e sa aloci bani pentru investitii publice decat sa reduci taxe".

Da’ de ce?

"De exemplu, societatile pe pierdere nu vor beneficia de reducerea impozitului pe profit. Dar daca aloci bani pentru investitii publice, automat firmele care nu au de lucru vor avea".