Impresii din Africa: Uganda

Impresii din Africa: UgandaUnul dintre cititori blogului lui Razvan Pascu, ne povesteste foarte frumos despre expeditia sa in Uganda, despre pasiunea sa pentru alpinism, o lectie pentru cei care vor sa urce pe munti la inaltimi mari si impresii din Uganda, o tara prea putin cunoscuta din Africa.

Marele scriitor Ernest Hemingway spunea ca, din punctul lui de vedere, exista doar trei sporturi: alpinismul, luptele cu tauri si sporturile auto, celelalte fiind mai degraba jocuri, marturiseste Costin Miu.

Super job pe social media

Super job pe social mediaIn urma cu un an si jumatate, Cristian Manafu anunta pentru prima data pe blog ca o mare companie cauta sa angajeze un om pe social media. Acum are un alt job intr-o mare companie.

Social Media Manager – persoana care se va ocupa de toata comunicarea companiei in social media. Se cere o buna cunoastere a platformelor sociale. Experienta in comunicare e un plus. Fiind vorba de o corporatie, trebuie sa aiba o disponibilitate maxima spre dezvoltare si invatare in zona corporate si capabilitatea de a lucra in echipe mixte de comunicare.

Cei interesati sunt invitati sa trimita CV-ul (cu detalii relevante despre activitatea in social media) la adresa cristian.manafu[@]gmail[.]com

Cea mai dificila misiune a viitorului prim-ministru

Cea mai dificila misiune a viitorului prim-ministruUrmatorul guvern va fi obligat sa respecte tinta incredibil de ambitioasa asumata de Emil Boc, de-a mari incasarile la buget cu aproape 8% in conditiile unei cresteri economice de numai 1,5%, infomeaza Riscograma.

Cresterea de venituri este singurul mijloc de atingere a deficitului de 1,9% din PIB, in conditiile in care cheltuielile vor continua sa creasca. Continua, practic, politica ultimilor ani, in care cheltuielile statului au crescut constant, iar factura a fost platita de sectorul privat. Diferenta este ca parghia majorarii TVA a fost epuizata, singurele instrumente ramase in mainile guvernului fiind sa reduca evaziunea fiscala sau sa ii stoarca si mai mult pe contribuabilii buni-platnici.

Noul program de guvernare iti repeta ce poate face statul pentru tine

Noul program de guvernare iti repeta ce poate face statul pentru tineChiar daca guvernearea Ungureanu este una noua, iata ca primim acelasi mesaj paternalist care a adormit natiunile timp de decenii si cu ajutorul caruia clasa conducatoare a extras rente peste rente oferind in schimb maselor populare visul dulceag cu para malaiata. Caci daca statul extrage resursele societatii, atunci Natafleata nu poate decat sa piarda, chiar daca sta cu gura deschisa, scrie Logec.ro

Fiti siguri, „reformele” se intampla deoarece statul a secatuit tara de resurse, printr-o impozitare agresiva si prin sufocarea birocratica a oricarei initiative productive.

Reformele au presupus si vor insemna in cotinuare ca oamenii vor primi mai putin de la stat, ca pensiile, asistenta medicala si sociala la cazan au fost si vor fi amputate.



Exporturi cu efect intarziat

Exporturi cu efect intarziatImpaunarea guvernantilor cu cea mai mare crestere economica din Europa la finalul anului trecut ar putea fi trecuta in registrul prostioarelor politice daca ea nu ar face parte dintr-o retorica planificata si deja exersata de doua ori, cu efecte profund negative, scrie Biziday.ro.

Cei care spun ca 2,5% este o crestere buna, in conditiile in care Franta, Germania sau alte puteri europene se tarasc putin deasupra sau putin sub zero, uita, sau se prefac ca uita ca acele tari au iesit din recesiune cu trei-patru trimestre inaintea Romaniei. Ca la ei cresterea a reinceput la finalul lui 2009, iar la noi primii ghiocei au iesit pe finalul lui 2010.