Probabil suntem din nou in recesiune

Probabil suntem din nou in recesiuneNu, vestile aduse de statisctica oficiala despre economie nu sunt deloc bune. Te poti impauna daca vrei cu o crestere economica de 2,5% pe intreg anul 2011, dar daca te faci ca nu observi ca in fapt ultimul trimestru a scazut fata de al treilea esti deja de rea-credinta, precizeaza Biziday.

Adevarul simplu este ca toata lumea se astepta la o incetinire a cresterii dar o scadere de 0,2% este chiar o surpriza, si nu una placuta. Acum cateva zile tot statistica anunta o scadere a productiei industriale in luna decembrie de 0,1%.

No more ACTA for me

No more ACTA for meCred ca am fost printre primii care au semnalat public pericolele care “dorm” in ACTA si modul aberant in care Romania a semnat acordul, fara sa stie ce a semnat, de fapt. In ultima luna, pe la televiziunile pe unde am fost – si am cam fost… - , am incercat mereu sa duc discutia la nivelul principiilor, nu al detaliilor irelevante. Si sa incerc sa fiu cat mai echilibrat cu putinta, scrie Dragos Stanca pe blogul sau.

Constat ca discutiile pe acest subiect sunt acoperite de un fum gros, care nu mai lasa loc unei dezbateri civilizate. De aceea, am decis sa ma retrag [cel putin temporar] din “dezbaterile” pe tema asta, mentioneaza acesta.

Sase ani de blogging in Romania

Sase ani de blogging in RomaniaCristian Manafu sarbatoreste 6 ani de cand scrie pe blogul sau.

"Am zis si ca voi face nu o petrecere a blogului meu, ci o petrecere pentru cei sase ani de mainstream blogging in Romania. Acum a venit timpul sa ofer detaliile pentru aceasta reuniune", mentioneaza acesta.

Pe 23 februarie, in Club Tralala, va avea loc o petrecere privata pentru 120 de persoane. Vor fi prezenti oameni cu care am facut primii pasi in blogosfera, cu care am crescut in social media, prieteni si colaboratori.

INS, we've got a problem

INS, we've got a problemCa de obicei, Institutul National de Statistica a reusit sa scoata estimarea privind cresterea economica pe 2011 exact la 2.5% cat a estimat anterior si Presedintele si Primul Ministru.

Problema este ca au anuntat si o contractie economica q4’11 versus q3’11. In conditiile in care q1’12 se anunta dificil, INS risca ca inainte de alegerile locale sa vesteasca o noua Recesiune, scrie Lucian Isar.

Cresterea finala probabil ca va fi diferita fata de estimare, in plus ori in minus. Mai ales datorita faptului ca se datoreaza unor surprize, de genul agriculturii, cresterea din 2011 nu a reusit sa genereze noi locuri de munca.