Generatia care nu va mai vedea pensia.

Generatia care nu va mai vedea pensia.Romania a incercat sa importe un model care nu i s-a potrivit niciodata si care acum nu mai functioneaza nici macar in statele dezvoltate, care l-au consacrat, scrie Riscograma.

Deficitele cronice au fost, desigur, tentante pentru politicieni – adevarate teste de caracter. Unii au rezistat mai bine, iar acum dau lectii. Altii au cedat, iar acum iau bani, exact de la cei care dau lectii.

Insa a existat si un alt ingredient: disponibilitatea populatiei de a economisi in conditii de relativa siguranta. Iar titlurile de stat ofereau aceasta garantie.

Productia de otel a crescut in ianuarie

Productia de otel a crescut in ianuarieIn ianuarie 2012, potrivit statisticilor World Steel Organization, productia de otel a Romaniei a insumat 330.000 tone, in crestere cu 17,8% comparativ cu ianuarie 2011. Cu acest procent, Romania se situeaza pe locul doi in randul tarilor membre UE, doar Polonia inregistrand un ritm mai mare de crestere (+20%), informeaza BusinessDay.

La nivelul UE, productia a scazut cu 5,6% in ianuarie, iar la nivel mondial, scaderea a fost de 7,8%

Vinul, secretul lui Isarescu

Vinul, secretul lui IsarescuGuvernatorul Mugur Isarescu a anuntat ca isi va lista vinaria la bursa pentru a da un exemplu micilor investitori despre cum poti face rost de bani. Isarescu nu a zis cum sa faci rost de bani fara sa te milogesti pe la banci, dar exact asta este ideea listarii la bursa, noteaza Biziday.

Un carcotas ar putea spune ca afacerea familiei Isarescu este prea mica pentru a putea fi listata la o categorie superioara a bursei si nu se face ca ditamai guvernatorul sa se piarda printre sutele de companii cu lichiditate mica de la categoriile inferioare.

Emisiunea de succes a Romaniei, pierdere de 72,5 (+) milioane dolari in 3 saptamani

Emisiunea de succes a Romaniei, pierdere de 72,5 (+) milioane dolari in 3 saptamaniRomania a imprumutat acum 3 saptamani de pe piata americana 1,5 miliarde de dolari pe o perioada de 10 ani.

Statul Roman a convenit sa plateasca timp de 10 ani o dobanda semianuala de 6,875% la dolari, scrie Lucian Isar.

Dupa doar 3 saptamani, pretul obligatiunii s-a miscat cum anticipam ceea ce inseamna ca Romania s-ar fi putut impumuta acum la dobanzi mai mici. Din miscarea pretului si dobanda acumulata in 3 saptamani investitorii in obligatiunile emise de Romania au castigat 72,5 milioane de dolari. Daca le-ar vinde azi, investitorii ar incasa aceste 72,5 milioane de dolari, fara a mai ramane cu nici un risc rezidual legat de evolutia viitoare a economiei Romaniei.