Daniel Day-Lewis (Va curge sange)

Daniel Day-Lewis (Va curge sange)In acest film, Daniel Day-Lewis il interpreteaza pe Daniel Plainview, un muncitor dintr-o mina de argint care devine ulterior proprietarul unei mine de petrol. Insa pe masura ce devine din ce in ce mai bogat, lumea lui Plainview incepe sa se surpe.

In 2008, acest film i-a adus lui Daniel Day-Lewis cel de-al doilea Oscar pentru cel mai bun actor.

Sursa foto: IMDB

Al Pacino (Nasul: Partea a II)

Al Pacino (Nasul: Partea a II)Interpretat de Al Pacino, Michael Corleone, personalul principal din Nasul: Partea a II-a, este cel care conduce afacerile de import de ulei de masline ale familiei Corleone.

Pentru acest rol, in 1974, Pacino a fost nominalizat la Oscar la categoria cel mai bun actor.

Una dintre replicile memorabile din film ale acestuia este: “Daca ceva este sigur in viata, daca istoria ne-a invatat ceva, este ca poti ucide pe oricine”.

Iar acesta il omoara pe fratele sau, Fredo.

Sursa foto: IMDB

Tilda Swinton (Michael Clayton)

Tilda Swinton (Michael Clayton)Michael Clayton (interpretat de George Clooney) este un avocat foarte inteligent care se ocupa de afacerile murdare ale clientilor unei mari companii de avocatura din New York, iar printre acestia se numara si corporatia "Kenner, Bach & Ledeen" in care lucreaza si avocata Karen Crowder.

Tilda Swinton a castigat in 2008 Oscarul pentru cea mai buna actrita in rolul secundar pentru rolul avocatei care incearca sa ii puna piedici lui Clayton.

Sursa foto: michaelclayton.warnerbros.com

Vera Farmiga (Sus, in aer)

Vera Farmiga (Sus, in aer)Pentru personajul Alex Goran, actrita Vera Farmiga a fost nominalizata la Oscar in 2010 pentru cea mai buna rol secundar.

In rolul din “Sus, in aer” (Up in the air) ea interpreteaza rolul unei femei de succes misterioase care vrea sa ii complice viata lui George Clooney.

Sursa foto: IMDB

Michael Douglas (Wall Street)

Michael Douglas (Wall Street)Pentru rolul traderului Gordon Gekko, Michael Douglas a obtinut Oscarul pentru cel mai bun actor in 1987. Acesta este cel de-al doilea Oscar pentru Douglas, dupa cel obtinut pentru "Zbor deasupra unui cuib de cuci", film pentru care a fost producator.

Printre replicile sale memorabile in Wall Street se numara: "Lacomia, in lipsa unui cuvant mai potrivit, este buna”.

Michael Douglas revenit in 2010 in rolul lui Gordon Gekko, cea de-a doua parte a filmului numindu-se "Wall Street: Banii sunt facuti sa circule".

Sursa foto: IMDB