Cand este mai avantajos sa platesti TVA?

Cand este mai avantajos sa platesti TVA?Alegerea inregistrarii in scopuri de TVA depinde de profilul clientilor entitatii (PFA sau firma mica). In cazul in care clientii sunt constituiti din persoane fizice (entitati neinregistrate in scopuri de TVA), nu este recomandabila inregistrarea in scopuri de TVA, din motive concurentiale, intrucat erodeaza marja de profit a entitatii, scrie pe blogul sau Razvan Pascu.

Astfel, o entitate care este inregistrata in scopuri de TVA este obligata sa colecteze TVA pentru livrarile de bunuri si servicii, ceea ce va conduce la oferirea unui pret care include si TVA-ul catre consumatorul final.

Iarna, sora cu romanul

Iarna, sora cu romanulCodru-i frate cu romanul, se stie, dar de ieri economistii se straduiesc sa inteleaga daca nu cumva si cu viscolul suntem macar veri. Nu de alta dar din statistica oficiala reiese ca, cel putin in primele saptamani cu viscol si blocaje de drumuri, importurile au fost mult mai afectate decat exporturile, aflam de pe Biziday.

Care poate fi explicatia acestei ciudate comuniuni cu natura s-au intrebat mintile luminate ale natiei, care in general nu prea cred nici in OZN-uri nici in fenomene parnormale. Explicatia este relativ simpla mai ales daca ai in fata o harta a drumurilor blocate, dar si a unitatilor mari exportatoare.

Gadgeteer Awards ajunge in curand la final

Gadgeteer Awards ajunge in curand la finalPana pe 15 martie (inclusiv), puteti vota telefonul preferat in Gadgeteer Awards, o initiativa a Vodafone Romania si a grupului Gadgeteer.ro. Exista si un premiu care va fi oferit prin tragere la sorti: telefonul clasat pe primul loc in urma voturilor.

Mie mi se pare in continuare fascinant felul in care iPhone a sedus atatia oameni. Sincer, credeam ca Galaxy S2 va fi votat de publicul larg, mai scrie Cristian Manafu.

In economie 1 plus 1 nu fac intotdeauna 2

In economie 1 plus 1 nu fac intotdeauna 2Recent economistul Florin Citu a lansat o diatriba in jumatate de pagina asupra masurilor imaginate de Guvernul Romaniei, ca urmare a discursului purtatorului de cuvant Dan Suciu. Opiniile unui purtator de cuvant sunt cele ale institutiei si nu unele personale, precizeaza Lucian Isar.

Pe scurt opinia guvernului este surprinsa in articol prin fraza ”In actualul context devine tot mai clar ca pentru o continuare a cresterii economice este nevoie de o reluare a consumului. Este un element al cresterii economice care nu a reusit sa contribuie in 2011 la o crestere semnificativa. In 2012 trebuie sa se revina la acest consum”.

Concluzia opiniei lui Florin Citu este : “Cresterea salariilor in sectorul public duce la cresterea consumului pentru acesti angajati dar il scade pentru restul economiei care trebuie sa plateasca pentru aceasta crestere. Astfel nu are cum sa duca la crestere economica. “