Unde vom locui peste 50 de ani?

Unde vom locui peste 50 de ani?Astazi m-am intrebat care este durata de viata a unui bloc. Nu am gasit un raspuns clar si, recunosc, nu am stat sa-l caut prea mult. Probabil un bloc e proiectat sa reziste intre 50 si 100 de ani. In practica, asta depinde de cutremure, felul in care a fost construit (fierul-beton nu e la fel peste tot, iar cimentul se mai fura) si felul in care a fost intretinut, scrie pe Logec.ro

Am aflat in schimb ca aproximativ jumatate din blocurile din Bucuresti (aproape 400 000 de apartamente) au fost construite inainte de 1977. Ele au deja 40 de ani vechime si, daca statistica e buna la ceva, peste nu mult timp vor avea de infruntat cel de-al doilea seism major din viata lor.

Cursul de schimb, cand ancora de stabilitate, cand subiect de stiri.

Cum se misca cursul de schimb al monedei nationale, cum devine subiect de stiri. Este o forma de manipulare a populatiei care se pare ca functioneaza, marturiseste Lucian Isar.

Cursul este un vector propagandistic redutabil si versatil, putand sa stea marturie pe prima pagina a ziarelor pentru “calitatea” actului economic de guvernare ori a aparentelor victorii ale diverselor institutii de stat intr-un razboi inchipuit, dar necesar pentru a justifica realegerea in anumite sinecuri.

Romanii pot sa stea linistiti pana la alegeri pentru ca deprecieri majore ale monedei nationale nu sunt plauzibile din cateva motive,

Washington, SUA impresii de calatorie

Taramul fagaduintei are multe orase, metropole si, marea majoritate a acestora sunt deosebit de populare insa, mai putin capitala oficiala. aflam de la Razvan Pascu.

Daca intram intr-un mini-joc psihanalitic de tipul – iti spun un cuvant iar tu imi spui care este primul cuvant asociat care iti vine in minte – daca zicem SUA, ne gandim aproape imediat la New York, iar apoi la Los Angeles, Miami, Chicago iar, mai spre urma la Washington.

Intr-adevar, capitala SUA nu este pe atat de populara pe cat sunt celelalte metropole yankee insa, este locul de unde se da ora exacta pentru planeta albastra, din al sau incitant birou oval.

Efectele unui curs record

Efectele unui curs recordAti aflat deja, euro este la cel mai mare nivel din istorie. S-au inrosit ecranele televizoarelor de atata breaking newsuri din care fix asta afli… de la Burebista si pana-n ziua de azi nu s-a vazut un euro mai mare si un leu mai mic, noteaza Biziday.

E spectacol, e mana cereasca intr-o zi fara prea multe stiri, asa ca ce sa mai precizezi ca de fapt cursul de azi 4,3783 lei pentru un euro, este cu doar 100 de lei vechi sau 0,01 lei noi, mai mare decat cel de ieri, de alaltaieri, sau de nivelul mediu la care a stat cursul in ultimele cinci luni.