Trei locuri de unde se fura masiv si in secret

Trei locuri de unde se fura masiv si in secretCartea Funciara. Majoritatea tunurilor s-au dat deja, dar inca exista o mafie care pandește tot “ce apare”. A mai murit cineva? E senil și nu se poate apara? A plecat din țara și da semne ca nu se mai intoarce? Legal, imobilele aparțin statului, daca nu apare cineva sa le revendice. Dar intotdeauna apare, scrie Riscograma.

La inceput au fost securiștii care au avut grija sa pastreze listele cu transfugi” cu tot cu adrese, de te intrebi cum de au acum zeci de proprietați inclusiv in zone de lux. Mai tarziu, au intrat in biznis funcționarii care nu s-au mai mulțumit doar cu șpaga. Acum, e rampa de lansare pentru tinerii politicieni ambițioși si sursa de finantare pentru seniorii lor.

Telecom, piata, media

Telecom, piata, mediaCeea ce se intampla cu publicitatea, la ora actuala. Cheltuielile pe online cresc, probabil ca o sa fie 35 de milioane anul asta, dar nu e vorba de faptul ca noi am avut doua site-uri concurente si impartim 35 de milioane in loc de 20, ci intra cineva care face campanii pe Facebook, un business de mobile si asa mai departe. Si atunci se fragmenteaza, precizeaza Orlando Nicoara.

De la taierea lui Burebista, la insolventa Murfatlar

De la taierea lui Burebista, la insolventa MurfatlarZiua in care Burebista i-a pus pe daci sa isi taie viile trebuie sa fi fost una extrem de trista pentru supusii marelui rege, desi, fara voia lui si fara a putea fi inteles de popor, Burebista a facut prima actiune majora de marketing. Una care a intrat in istorie.

La 2.000 de ani dupa asta, cel mai mare producator de vinuri din Romania, Murfatlar, si-a cerut singur insolventa, dupa un an in care afacerile firmei au avut o crestere de peste 30%, noteaza Biziday.

Consumul, PIB-ul si eficienta materiala

Consumul, PIB-ul si eficienta materialaIn ultimii 30 de ani PIB-ul mondial a crescut de peste doua ori, dar aceasta crestere economica a avut la baza o supra-utilizare a resurselor naturale, care s-au diminuat dramatic, scrie Dan Popa.

In economia romaneasca, efectul crizei economico-financiare mondiale a inceput sa se resimta in ultima parte a anului 2008, pentru ca in anul 2009 sa se inregistreze ,,socul”. In acel an economia Romaniei s-a diminuat cu 6,6%, comparativ cu anul 2008