Cum sa-ti vinzi tara ieftin si sa o cumperi scump

Cum sa-ti vinzi tara ieftin si sa o cumperi scumpIn SUA, daca gasesti petrol pe teren federal, trebuie sa platesti 17% din valoare, una dintre cele mai ridicate redevente directe din lume. Daca dai de aur, poti sa pleci cu el acasa fara sa datorezi un cent.

Atunci cand o resursa este greu de exploatat, e mai importanta activitatea in sine decat venitul direct pe care il poate incasa statul. Dimpotriva, cand resursa este abundenta sau cand pretul este mare sau cand e preferabila conservarea, atunci redeventa creste, de multe ori progresiv, relateaza Riscograma.

Rusia, de exemplu, taxeaza petrolul cu 22%, dar numai ce depaseste primii 15 dolari despre care se presupune ca sunt costuri de productie. Alte tari taxeaza suplimentar “extraprofiturile”.

Cel mai usor mod de a plati pe Internet

Cel mai usor mod de a plati pe InternetAmazon are “Buy now with 1-Click“, un sistem prin care platesti cu cardul ales default si iti livreaza produsul la prima adresa mentionata in contul de pe site.

O companie din Belgia, PayCento, a venit cu o idee si mai tare. Poti cumpara de pe orice site printr-un click doar. Trebuie doar sa fii inregistrat pe site si nu va mai fi nevoie sa completezi un formular cu datele personale asa cum ne-am obisnuit, scrie Cristian Manafu.

Sistemul este inca la inceput, ins analistii il vad ca o solutie buna pentru furnizorii de continut (publishing, muzica etc) si produse low-cost.

Petrolul,evaziunea si fotbalistii

Petrolul,evaziunea si fotbalistiiCa sa intelegeti mai bine Dosarul Transferurilor din fotbal ar trebui sa va imaginati jucatorii ca pe… sa spunem … cisterne de benzina. Sa ne imaginam asadar ca o mare firma ce detine o rafinarie vrea sa vanda benzina unei benzinarii din Germania, dar nu face un contract direct in acest sens ci semneaza in acest sens un contract cu o casa de comert inregistrata in Olanda.

Ca urmare, pretul incasat de rafinaria din Romania este de doua-trei ori mai mic, benzina ajunge in Germania dar cea mai mare parte a pretului platit de nemti intra in casa de comert din Olanda. Este ceva ilegal in asta, se intreaba Moise Guran.

Concurs de la Orange: castiga 2 tablete Motorola Xoom2

Concurs de la Orange: castiga 2 tablete Motorola Xoom2Daca aveti un blog si ati avut un moment in care internetul mobil s-a dovedit de folos, povestiti pana vineri despre asta intr-un articol. Nu uitati ca in articol sa includeti motto-ul campaniei: “Gaseste inspiratia in tot ce te inconjoara cu internetul mobil de la Orange!”.

Daca nu ai blog, povesteste intr-un comentariu pe blogul lui Razvan Pascu cum te-a ajutat internetul mobil, pentru ca un premiu identic merge si catre unul din comentatorii din campanie.

Premiile (unul pentru comentatori si unul pentru bloggeri) sunt 2 tablete Motorola Xoom 2 + cartele internet Prepay 8 cu trafic inclus.