Cand nu creste taxele, Statul le sterpeleste

Cand nu creste taxele, Statul le sterpelesteAncheta trimestriala a Institutului National pentru Statistica arata o crestere in ultimul an de peste 10% a veniturilor medii ale unei gospodarii din Romania, precizeaza Biziday.

Acestea au ajuns, pe medie la 2.542 de lei lunar. Interesant este faptul ca in ultimul an si cheltuielile populatiei au crescut fix cu cat au crescut si veniturile, iar suma pe care o gospodarie a reusit sa o puna de o parte este aproximativ aceeasi. Nu, romanii nu au devenit mai risipitori ci altceva s-a intamplat.


O sa va surprinda poate faptul ca in decursul anului 2011, un an in care teoretic fiscalitatea nu a mai crescut, gospodaria medie a platit lunar sub forma de impozite, taxe si dari de orice fel catre o autoritate, 365 de lei, suma aflata in crestere cu 15%. Poate o sa va intrebati de unde aceasta diferenta, daca impozitele si taxele nu s-au modificat?

De ce este bine sa ai un CEO activ in social media

De ce este bine sa ai un CEO activ in social mediaManagementul de varf adopta mai greu noile canale de comunicare in scopuri profesionale, dar ar fi momentul sa-si revizuiasca pozitia: utilizatorii finali, cat si angajatii si partenerii de afaceri apreciaza implicarea directa a sefilor pe canalele de social media, scrie Cristian Manafu.

Un studiu al companiei BrandFog arata ca 78% dintre respondenti cred ca implicarea unui CEO in social media are ca rezultat o mai buna comunicare, in timp ce 71% spun ca imbunatateste imaginea brandului si 64% cred ca dovedeste transparenta.

Apuseni, Pestera Ursilor si Ghetarul Scarisoara

Apuseni, Pestera Ursilor si Ghetarul ScarisoaraAm plecat la drum din Bucuresti cu ideea de a vedea Rosia Montana si cateva pesteri din Apuseni, dar ce am primit a fost mult mai mult: peisaje de poveste, natura salbatica, oameni harnici si o comunitate vibranta, astfel ca desi am lipsit doar doua zile si 1.200 de kilometri din Bucuresti, am simtit ca parca am petrecut o saptamana departe de casa.

Raportul anual SAR

Raportul anual SARAccelerarea intrarii in zona euro poate avea rezultate traumatizante pentru economia romaneasca – somaj si crestere economica redusa, sau acumularea dezechilibrelor de genul celor vazute la tarile PIIGS.

Romania nu va fi real pregatita sa adere la Uniunea Monetara decat dupa restructurarea si consolidarea competitivitatii economiei. Cel mai probabil dupa 2020, noteaza Lucian Isar.