Ce are Germania si nu avem noi?

Ce are Germania si nu avem noi?Nu e vorba aici numai de Germania.Intrebarea fundamentala e simpla: De ce anumite state sunt mai bogate decat altele? Ce are Japonia si nu Romania de pilda? Ce determina de fapt, prosperitatea unei natiuni?

Drept e, pana acum s-au incercat mai toate raspunsurile posibile- de la capital (vezi Marx), diviziunea muncii(Adam Smith), investitiile si economisirea ( la Harrod si E. Domar), inovatiile la Joseph Schumpeter, sau eficienta in care se combina factorii de productie (la Solow), scrie Dan Popa.

Impresii de calatorie la Salonic

Impresii de calatorie la SalonicSalonicul este cunoscut pentru romani ca fiind destinatia de vacanta din Grecia cea mai apropiata de Romania, destinatie de weekend in special pentru cei din vestul si sudul Romaniei, dar si pentru bucuresteni datorita zborurilor directe cu Tarom, precizeaza Razvan Pascu.

De asemenea, Salonic este o destinatie cunoscuta de catre romanii care merg la mare in Grecia in zona Paralia Katerini sau Halkidiki, dar si de catre cei pasionati de gastronomie, care vin special la Salonic pentru mancarea delicioasa.

Trei despre conflictul RCS Antena Group

Ieri Intactul i-a acuzat pe cei de la RCS-RDS ca nu le preia programele, scrie Orlando Nicoara.

Acum 5 ani, intr-o situatie similara, Intactul acuza Focus Sat/UPC ca le preia programele.

Bonus, Eugen din Vaslui care se plange ca toata lumea din Brasov sufera.

Alternativa la Propunerea de Impozitare a Averilor

Alternativa la Propunerea de Impozitare a AverilorActuala guvernare, desi intesata de ganditori de “dreapta”, este pe cale sa sustina o noua lege. Legea privind Impozitarea Averilor.

Deficientele propunerii actuale sunt numeroase. O astfel de masura in forma propusa nu face decat sa consolideze “expansiunea stagnanta” a economiei, precizeaza Lucian Isar.