Bubble-ul din Spania inca nu nu s-a desumflat

Bubble-ul din Spania inca nu nu s-a desumflatDe la John Mauldin, doua grafice interesante. Comparatia cu SUA si cu salariile spaniolilor dinaintea boom-ului sugereaza ca Spania inca nu a cunoscut adevarata criza. Dar timpul nu e pierdut, scrie Logec.ro.

In privinta evolutiei din cele doua sectoare , ele par sa mearga in paralel. Cu toate acestea in Spania veniturile au o tendinta de majorare, astfel ca efectele crizei sunt amortizate, deocamdata.

Patru despre Apple

Patru despre Apple1. Si-au anuntat rezultatele pe Q1, profitul s-a dublat fata de perioada similara a anului trecut, 11.62 miliarde USD fata de 5.98 miliarde USD, iar veniturile au crescut cu aproape 60%, la 39.19 miliarde USD, precizeaza Orlando Nicoara.

2. Dupa anuntarea rezultatelor, actiunile Apple au crescut cu ~ 8%, ceea ce inseamna spre 40 miliarde USD adaugati la capitalizare. Sony + Panasonic valoreaza impreuna ~ 35 miliarde USD .

3. Analistii de pe Wall-Street au estimat rezultatele Apple cu aproape 60% mai putin decat a livrat compania.

4. In 2 ani Apple a vandut 67 milioane iPad-uri. Aceeasi cantitate de Mac-uri au vandut-o in 24 de ani.

Va astept astazi pe frecventa Radio Lynx

Sunt invitat astazi la Radio Lynx in emisiunea “Start-Up Wall-Street“, realizata de Claudiu Vrinceanu, redactorul sef al Wall-Street.ro. Este un program adresat antreprenorilor, in care Claudiu va incerca sa scoata de la mine cat mai multe secrete. Glumesc. Vom incerca sa avem o discutie realista despre antreprenoriat. Amandoi incercam sa urnim ceva pe aceasta piata, scrie pe blogul sau, Cristian Manafu.

Un bulgar in acte pentru un roman la volan

Un bulgar in acte pentru un roman la volanProblema masinilor inmatriculate in Bulgaria este mai complicata decat pare, iar Guvernul se grabeste din nou cu o masura care risca sa faca mai mult rau decat bine. Acum a venit cu o ordonanta care prevede ca autovehiculele inmatriculate in alte state UE vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar 90 de zile de la data emiterii actului de vanzare-cumparare a masinii, scrie Biziday.

In primul rand ca libertatea de circulatie este garantata in interiorul Uniunii, iar masura va putea fi atacata si desfiintata fie de instantele romanesti fie de cele europene, la fel cum s-a intamplat si cu taxa de prima inmatriculare.