Finantarea FMI si privatizarile pe ultima suta

Finantarea FMI si privatizarile pe ultima sutaFondul Momentar International, cu participarea Comisiei Europene, a acordat autoritatilor romane o finantare conditionata de circa 5 miliarde de euro. Autoritatile romane nu trag banii : “Autoritatile trateaza aranjamentul ca fiind de precautie, ceea ce inseamna ca nu intentioneaza sa atraga resursele disponibile”, scrie Lucian Isar.

Desi nu trag banii autoritatile accepta conditionarile si anume privatizarea la foc continuu. In paralel, aceleasi autoritati, in loc sa traga banii ieftini pusi la dispozitie in caz de nevoie de FMI, se imprumuta la costuri mult mai mari de pe piete. Pana in acest moment doar din transa FMI guvernul ar putea trage 2 miliarde de euro.

Scoala romaneasca si universitatea tepei

Scoala romaneasca si universitatea tepeiSenatorii au votat modificarea Legii Educatiei intr-o varianta adoptata tacit de Camera Deputatilor si doar presedintele mai poate intoarce aceasta lege ce serveste de fapt interesele catorva parlamentari ancorati in mediul universitar, noteaza Biziday.

Lovitura este dubla – pe de o parte legea desfiinteaza invatamantul de stat cu taxa. Ceea ce inseamna ca numarul de locuri la facultatile de stat se va restrange fix la cat are statul sa finanteze. Problema este ca taxele platit de studentii de la stat finantau in mod direct si gratuitatea celor care aveau loc la buget. Pe noua lege universitatile publice vor intra cel mai tarziu anul viitor in criza financiara, iar numarul studentilor de la particular va creste caci statul nu ii mai poate primi.

Ce faci daca te tamponeaza cineva cu RCA ieftin

Sa vinzi ieftin, chiar in pierdere, nu-i un lucru rau in sine. Unii asiguratori incearca sa castige notorietate sau credibilitate si li se pare ca e mai eficient asa decat sa strice banii pe marketing, noteaza Riscograma.

Altii spera sa mai vanda si alte asigurari pe langa. Problema apare abia in cazul asiguratorilor care vor si sa vanda in pierdere, si sa faca profit. Desigur, asta se poate doar daca pierderea ramane in buzunarul clientului.

Social Media la noi

Social Media la noiCred ca aerul de primavara de afara a mai redus un pic activitatea in social media in lunile martie-aprilie, dar nu cu valori neasteptate. Poate mai spre vara sa vedem o scadere substantiala, desi cu atatea terminale mobile, suntem conectati si la bloguri, si la retele sociale mai peste tot. Observ retragerea Netlog din SATI.ro inca din luna martie, probabil pe fondul unei scaderi dramatice a traficului retelei belgiene in Romania, scrie Cristian Manafu.

Datele despre Google Plus in Romania au ramas in urma, asa ca am renuntat pentru moment la includerea in lista pentru Romania. Am inclus insa Foursquare, care a ajuns la peste 37.000 de conturi. Este clar o retea de urmarit.