2012 nu este sfarsitul

2012 nu este sfarsitulPreocupat de depasirea momentului de soc in care a trecut de la promisiuni vagi la chestii concrete, premierul Victor Ponta nu a explicat foarte clar de ce a decis sa imparta cresterea salariala a bugetarilor in doua transe, opt la suta acum si restul la toamna, scrie Biziday.

Foarte probabil ca, oameni mai de graba furiosi pe guvernantii de ieri decat intelegatori cu guvernantii de azi, bugetarii nu vor avea totusi prea multe proteste legate de aceasta esalonare. Da, era promisa o crestere imediat si cu 15%, dar cine a suportat doi ani cu salariul taiat, va mai suporta sase luni.

Dicteaza e-mail-uri si mesaje pe Twitter si Facebook cu telefonul mobil

Dicteaza e-mail-uri si mesaje pe Twitter si Facebook cu telefonul mobilInainte sa o cunosc pe Siri, am facut cunostinta cu Dragon Dictation, o aplicatie de iPhone care scria dupa dictare, dupa cum ati intuit din nume. Totusi nu avea si recunoastere vocala pentru limba romana. De astazi insa are. Tocmai au fost lansate oficial in Romania aplicatiile Dragon Dictations si Dragon Search, precizeaza Cristian Manafu.

Avem acum deci la dispozitie o modalitate mai rapida si mai usoara de a trimite SMS-uri si e-mailuri, de a posta pe Twitter si Facebook, de a cauta informatii pe Internet, precum si alte facilitati. Totul pe baza de comanda vocala.

2lasuta.ro

2lasuta.roCe aduce nou www.2lasuta.ro?
Harta interactiva a ONG-urilor, dezvoltata de catre Asociatia TechSoup Romania

Cine apare pe harta ONG-urilor?
Momentan, baza de date cuprinde peste 200 de ONG-uri, dar procesul de inscriere este deschis oricui, precizeaza Orlando Nicoara.

Contribuabilii sunt cei care stabilesc clasamentul
Pentru o si mai mare transparenta, orice contribuabil poate recomanda prietenilor si cunostintelor ONG-ul preferat printr-un, simplu LIKE facebook.

Ceausescu si piata libera

Ceausescu si piata liberaAm facut ce am facut si ne-am intors de unde ne-a lasat Ceausescu acum 30 de ani. La aceleasi mesaje pline de ura impotriva bogatilor si la aceeasi abordare stupida a economiei in care cei care au mai “mult” (desi e greu de diferentiat cei care au mai mult cum au ajuns sa aiba mai mult) si cei care au mai “putin” (inevitabil mai multi), scrie Cristian Paun.

Prea putin sunt capabili sa vada ca piata, cu toate imperfectiunile ei, e singura cale ce trebuie batatorita si urmata. Restul cailor alese nu produc decat suferinta, faliment in lant si ani pierduti pentru generatii intregi.