Plagiatului este o veche boala a intelectualilor romani

Plagiatului este o veche boala a “intelectualilor” romani. Dureros este ca si generatia tanara – sau mai ales generatia tanara – este infectata iremediabil, scrie Bogdan Glavan.

In ultima perioada, prin masurile de ridicare a calitatii in mediul universitar (asa heirupiste cum sunt orice masuri guvernamentale), ministerul a pus in carantina plagiatorii tineri.

Practic nu poti sa mai promovezi in pozitiile superioare daca nu ai lucrari publicate in reviste straine prestigioase, unde plagiatul este imposibil.

Cine isi vinde (din) actiuni la IPO-ul Facebook

Cine isi vinde (din) actiuni la IPO-ul FacebookPe blogul lui Orlando Nicoara putem vedea ce actionari ai Facebook doresc sa vanda din participatiile lor la cea mai mare oferta publica din industria IT

- Zuckerberg: 30.2 milioane actiuni

- DST Global: 26.2 milioane actiuni

- Goldman Sachs: 13.1 milioane actiuni

- Zynga’s CEO Mark Pincus: 1 milioane actiuni

- Microsoft: 6.5 milioane actiuni

- Tiger Global Management (cei care au facut exit din eJobs si sunt actionari in Neogen/BestJobs/Zumzi: 3.3 milioane actiuni

Despre ce este blogul tau?

Despre ce este blogul tau?La intalnirea intre bloggeri si companii de la Amsterdam, un om dintr-o agentie a zis la un moment dat: As vrea sa stiu ce va intereseaza, care sunt subiectele cu care rezonati…

Cu alte cuvinte ne intreba frumos: Despre ce scrieti voi pe blogurile voastre? Evident, oricine putea sa il trimita sa ne citeasca blogul si sa traga singur concluzia, insa intrebarea trecea de simpla observatie, precizeaza Cristian Manafu.

De la Mihai Viteazul la Finala

Gloria nu este gratuita dar istoria nu sta prea mult de amanunte. Noi romanii stim de exemplu cu totii ca Mihai Viteazul a fost un mare erou caci i-a batut pe turci de i-a lasat fara dinti, iar apoi a unit pentru prima data tarile romane, scrie Biziday.

Nimeni nu mai sta sa judece care au fost costurile acelor victorii si daca ele au meritat sau nu.La fel si cu Finala asta Europa League. Aveam cu totii nevoie de asa ceva! Aveam nevoie sa vedem ca putem fi si noi nasi la nunta altora. Nu-i mare lucru, e o chestie de prestigiu, dai banii si te simti in mijlocul atentiei.