Cate titluri de doctor se acorda anual in Romania

Cate titluri de doctor se acorda anual in RomaniaScandalurile de plagiat in care au fost implicati diversi oameni politici in ultimele saptamani au readus in prim planul agendei publice situatia din invatamantul superior romanesc, impresia generala fiind ca titlurile academice se acorda mult prea usor si pe criterii discutabile, precizeaza BusinessDay.

Potrivit Eurostat, in anul 2010, institutiile de invatamant superior din Romania au acordat 4,764 titluri de doctor, numar similar celui din 2009, insa semnificativ peste nivelul din 2006, 2007 si 2008.

Deprecierea RON stopata de BNR in timp ce forintul si zlotul se apreciaza fara ajutor

Deprecierea RON stopata de BNR in timp ce forintul si zlotul se apreciaza fara ajutorDe fiecare data cand se depreciaza leul de vina sunt altii si nu politicile economice autohtone. Cand vinovatii nu sunt usor de identificant, adica vreun trezorier temerar nu se duce la televizor sa avertizeze natiunea de pericolul iminent, scuza folosita este: se depreciaza toata regiunea, si zlotul si forintul, asa ca leul nu are ce face decat sa se deprecieze, precizeaza Florin Citu.

Plagiate fara plagiatori

Plagiate fara plagiatoriDupa terorism fara teroristi si coruptie fara corupti, am intrat in zodia plagiatului fara plagiatori, scrie Logec.

Am vazut opinia conform careia este incorect ca presa sau omul de rand, ba chiar nici macar (horribile dictu!) intelectualii sa se pronunte in privinta unui caz de plagiat.

Basescu este scuza guvernului?

Basescu este scuza guvernului?Agentia Bloomberg a transmis mesajul premierului Ponta potrivit caruia guvernul sau nu va putea realiza privatizarile pe care si le-a propus in acest an din cauza disputelor cu Traian Basescu.

Agentia respectiva este receptionata la fiecare desk de tranzactionare de pe mapamond si vestea a picat foarte prost, scrie Biziday.

Victor Ponta a recunoscut faptul ca in 75% din timpul pe care el si ministrii sai il petrec in sedinte de guvern discuta despre contracararea atacurilor politice ale presedintelui.