RCS&RDS scoate Antenele din grila. Seful televiziunilor ataca dur

RCS&RDS scoate Antenele din grila. Seful televiziunilor ataca durCei aproximativ un milion de abonati de satelit ai RCS&RDS nu au mai putut viziona din 20 aprilie cele cinci canale ale Antena Group din cauza unui conflict intre operatorul telecom si trustul media. Cei de la RCS&RDS i-au acuzat pe cei de la Antena Group ca le-au cerut 7 milioane de euro pe an pentru transmiterea acestor canale pentru abonati de satelit Digi.

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, compania care detine posturile TV Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV, spunea in primavara ca RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune de piata locala, cu circa 3 milioane de abonati, se foloseste de conflictul pe care il are cu televiziunile trustului intact urmarind un interesc meschin, acela de a mari taxa de abonament.

La o saptamana dupa contrele Antena Group – RCS&RDS, si UPC anunta ca ar putea sa nu mai transmita Antenele pe satelit.

RCS&RDS scoate Discovery Channel

RCS&RDS scoate Discovery ChannelRCS&RDS a scos, in seara de 29 noiembrie 2012, de pe retelele sale de cablu (care au aproximativ doua milioane de abonati, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, TLC, Discovery Science si ID Investigation Discovery fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.

Mai mult, compania Discovery a incercat sa livreze la sediul RCS&RDS din Bucuresti, 20 de cutii continand 30.000 de exemplare semnate ale petitiei "Vrem Discovery pe RCS&RDS", insa oficialii companiei de cablu au refuzat livrarea.

Pe cele 20 de cutii erau imprimate logoul Discovery Channel si textul "Petitie: Vrem Discovery pe RCS&RDS - 30.000 de semnaturi".



RCS&RDS, suspectat ca ar fi blocat accesul la Vplay.ro

RCS&RDS, suspectat ca ar fi blocat accesul la Vplay.roTot RCS&RDS a mai fost in mijlocul unui scandal de proportii, dupa ce reteaua care difuzeaza filme si seriale online Vplay.ro ar fi fost blocata de operatorul de cablu.

In iulie 2012, un anunt pe site-ul Vplay.ro sublinia ca operatorul de cablu RCS&RDS ar fi blocat accesul catre site-ul cu continut video ce transmite (ilegal conform jucatorilor din piata) seriale si videoclipuri.

Operatorul telecom a negat acuzatiile, spunand ca “ar putea fi vorba de o problema la accesul acestui site in Internetul global”.

Mai mult, RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune si internet, a fost acuzat dur de jucatori din piata printre care se numara si fondatorul retelei Evolva Telecom ca facea milioane de euro la mijlocul deceniului trecut din servicii de internet.

Furnizori de internet “striga” faptul ca RCS a mintit publicul si ca, de fapt, operatorul ar fi “pus filtru” clientilor pentru a nu mai putea accesa site-ul video.



ProTV declara razboi site-urilor cu filme difuzate ilegal

ProTV declara razboi site-urilor cu filme difuzate ilegalConsiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa sesizeze Politia la inceputul lunii noiembrie cu privire la 42 de site-uri care difuzeaza filme si seriale fara sa respecte legislatia audiovizualului si fara sa detina drepturile pentru continutul transmis.

Este de remarcat faptul ca PRO TV detine site-ul Voyo.ro, cu plata, concurent cu toate site-urile considerate ilegale din lista de mai jos. DolceTV.ro si Muvix.ro, detinute de Romtelecom, sunt alte canale video online legale.

Dupa ce au analizat posibilitatile legale pe care le au, membrii CNA au decis cu unanimitate de voturi sa sesizeze Politia in cazul celor 42 de site-uri care difuzeaza ilegal filme si seriale.

Zeci de cititori Wall-Street.ro au sanctionat, in majoritate, actiunea ProTV.

Decizie fara precedent: Pro TV, Antena 1 si Kanal D si-au intrerupt emisia

Decizie fara precedent: Pro TV, Antena 1 si Kanal D si-au intrerupt emisiaPro TV, Antena 1 si Kanal D si-au intrerupt in noiembrie timp de zece minute incepand cu ora 19.00, ora de prime-time, cand de obicei sunt transmise principalele jurnale ale zilei, ca urmare a unei sanctiuni date de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Pro TV, Antena 1 si Kanal D si Acasa TV au fost sanctionate de CNA cu obligatia de a difuza, timp de 10 minute, sonor si vizual, in intervalul orar 19.00 - 19.10, numai textul deciziei de sanctionare emise de CNA.

Posturile de televiziune Pro TV si Antena 1 au cerut CNA reanalizarea amenzii, insa membrii Consiliului nu au acceptat. Doar amenda pentru Acasa TV a fost redusa, canalul primind o amenda de 100.000 de lei.

Cele patru posturi de televiziune au fost sanctionate in urma unor emisiuni in care au fost invitate Marioara si Oana Zavoranu si Corneliu Vadim Tudor.

Sute de concedieri la TVR

Sute de concedieri la TVRUna dintre cel mai grav afectate de criza companii este Televiziunea Romana care concediaza 840 de angajati, ca urmare a unui amplu plan de restructurare care sa duca la redresarea economica a companiei.

In prezent TVR are aproape 3.295 de angajati, iar 2.784 dintre acestia au fost notificati sa participe la o serie de teste care a presupus trei etape: depunerea unui memoriu de activitate, sustinerea unui test grila si a unui interviu.

In final, TVR trebuie sa ajunga la 2.395 de salariati. TVR are o pierdere cumulata de 145,6 milioane de euro.

Romtelecom scoate canalele PRO din grila

Romtelecom scoate canalele PRO din grilaPosturile grupului Pro au fost scoase de pe reteaua Dolce, detinuta de Romtelecom, de la miezul noptii, din 3 ianuarie 2013.

“Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. catre Romtelecom, de crestere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasa TV, Acasa Gold, Acasa HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele doua parti au esuat. Astfel, Romtelecom este fortata, incepand de astazi, 3 ianuarie, sa retraga cele 11 canale din grila TV a abonatilor Romtelecom”, a transmis Romtelecom.

Incepand cu data de 3 ianuarie, Romtelecom inlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai buna calitate: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonatii cu receptoare HD: Eurosport 1 HD si Shorts HD.

Reactiile cititorilor Wall-Street.ro au fost mixte – unii sustin ca noile canale oferite gratuit de Romtelecom le depasesc in calitate pe cele ale Grupului Pro, in timp ce altii critica actiunea Dolce.