10. Toata lumea din familia noastra

10. Toata lumea din familia noastraLocul al zecelea este ocupat "Toata lumea din familia noastra", filmul regizat de Radu Jude, strangand 6.287 de spectatori si incasari de 26.806 de lei.

"Toata lumea din familia noastra" trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, insa deocamdata sint prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamint, conform contului de Facebook al filmului.

Din distributia peliculei fac parte Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu, Gabriel Spahiu, Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu, Alexandru Arsinel.

Sursa foto: Pagina de Facebook a fillmului "Toata lumea din familia noastra"

9. Si caii sunt verzi pe pereti

9. Si caii sunt verzi pe pereti"Si caii sunt verzi pe pereti" regizat de Dan Chisu se afla pe pozitia a noua, cu 9.000 de spectatori si 52.300 de lei incasari.

Filmul este o comedie amara despre iluzia de a te imbogati in Romania, scrie in prezentarea filmului pe contul de Facebook al acestuia. Povestea urmeaza doua destine: prima dintre ele este a unui cuplu de tineri, Marius si Cosmina. Marius a scris un nume imaginar pe un bilet de loterie promotional doar pentru a trage Cosmina. Si extragerea il face castigator.

Celalalt este de doi adulti. Din cauza lipsei lor de cunostinte atunci cand vine vorba de tehnologia moderna, sunt pacaliti de un spam primit pe e-mail, intra intr-o loterie online falsa si pierd toate economiile lor.

Povestile se intalnesc la sfarsit, cand se pierde orice speranta si refuza singura lor sansa de a avea bani. In cele din urma ne dam seama ca iluzia de a deveni bogat pune oamenii obisnuiti in situatii extraordinare.

Din distributia filmului fac parte actori precum: Adrian Titieni (Tocitu), Iulian Visan (Marius), Anca Florescu (Cosmina) si Tudor Smoleanu (Buzila).

Sursa foto: Facebook

8. Ultimul corupt din Romania

8. Ultimul corupt din RomaniaLocul al optulea a fost ocupat de "Ultimul corupt din Romania", film regizat de Sergiu Nicolaescu care a avut anul trecut 13.195 de spectatori si incasari de 225.816 lei.

Ultimul corupt" este o continuarea a lungmetrajului "Poker", unul dintre cele mai vizionate filme romanesti ale anului 2010. Povestea readuce laolalta senatori corupti, chirurgi esteticieni, blonde din Moldova si agenti secreti

Din distributie fac parte Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodorescu, Catalina Grama (Jojo), Mircea Diaconu, Vasile Muraru

Sursa foto: Facebook

7. Undeva la Palilula

7. Undeva la PalilulaPe pozitia a saptea s-a clasat "Undeva la Palilula", filmul regizat de Silviu Purcarete inregistrand 14.850 de spectatori si incasari de 106.000 de lei.

Romania, anii '60. Serafim, un tanar doctor, primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orasel pierdut undeva pe harta tarii, urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica, scrie pe site-ul oficial al filmului.

Palilula, un autentic "Macondo" oltenesc, e un loc unde derizoriul coexista cu lucruri fermecatoare; in spital, bolnavii sunt perfect sanatosi, iar una dintre distractiile lor preferate este sa asiste la disectiile de la morga. Restul populatiei e imbecila si fermecatoare, izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii.

Schimbarile de regimuri politice, mortile, incendiile si inundatiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu ii perturba pe locuitorii Palilulei. Alternativ agitati si puturosi, fericiti si melancolici, sunt mereu acolo, impreuna, in centrul lumii, pe terasa cu oleandri, la spital si la hotelul Boema.

Manifestatiile dedicate "luptei pentru pace", impuse peste tot in Romania de noul conducator al partidului, au loc la Palilula in acelasi spirit al delasarii si betiei specific orasului; primeaza aceeasi bascalie pur romaneasca care nu poate fi controlata de nici un sistem politic.

Serafim se adapteaza treptat lumii din oras si ajunge, intr-un final, fara voia sa, sa-i apartina. Spre final, viata in Palilula incepe sa isi piarda reperele, si personajele se topesc, dispar, mor, isi incheie, fiecare in felul sau, existenta stranie, oarecum fantastica.

Sursa foto: www.undevalapalilula.ro

6. S-a furat mireasa

6. S-a furat mireasaPe locul cu numarul sase in clasament se regaseste "S-a furat mireasa" cu 17.967 de spectatori si incasari de 299.917 de lei.

O comedie scrisa de Toni Grecu, in regia lui Jesús del Cerro in care furatul miresei transforma nunta de mafioti in "nunta cu 3 mirese", scrie pe contul de Facebook al filmului.

Nina, o somera fosta Miss Barlad, satula de saracie si de viata mai putin palpitanta oferita de sotul ei, politistul Cornel, se hotaraste sa "fure" mireasa unei nunti de interlopi si sa ceara de la acestia o rascumparare care spera ea sa ii poata asigura un trai mult mai bun. Spre surpriza tuturor, mireasa rapita refuza cu incapatanare sa se intoarca la familia ei si la proaspatul sot, un tip grosolan si ignorant, cu care a fost fortata sa se marite de catre tatal ei.

Din distributie fac parte Catalina Grama (Jojo), Adina Galupa, Constantin Dita, Razvan Vasilescu, Ion Sapdaru si Sergiu Costache.

Sursa foto: Facebook

5. Tatal fantoma

5. Tatal fantoma„Tatal fantoma”, debutul in lungmetraj al lui Lucian Georgescu, avut 19.755 de spectatori si incasari de 76.273 de lei.

Tatal fantoma are ca punct de plecare in nuvela "Almost Oriental" a scriitorului si scenaristului american Barry Gifford ("Wild at Heart", "Lost Highway", "Perdita Durango") care, de altfel, si apare in film.

Comedie dulce-amara, filmul spune o dubla poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre un american (Marcel Iures) reintors in tara natala a tatalui sau - gangster din Chicago in clanul Siegel-Lanski, si Tania (Mihaela Sirbu) si, pe de alta parte, dragostea pentru cinemtograful de alta data, nomad, popular, naiv si generos.

Printre actorii care joaca in film se numara Marcel Iures, Mihaela Sirbu, Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Mimi Branescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu si Mirela Oprisor.

Sursa foto: www.tatalfantoma.ro

4. Ho Ho Ho 2: O loterie de familie

4. Ho Ho Ho 2: O loterie de familie"Ho Ho Ho 2: O loterie de familie" se afla pe pozitia a patra, cu 42.500 de spectatori si incasari de 680.000 de lei.

Filmul este unul de Craciun despre Ema (Patricia Poslusnic), un copil care crede ca visele pot deveni realitate, scrie pe site-ul de prezentare a peliculei.

Intr-o zi, in timp ce era in pauza in curtea scolii, Ema gaseste un bilet de loterie. Atunci cand descopera ca biletul este castigator, ea spera ca i se va indeplini cel mai frumos vis.

Din pacate, biletul de loterie castigator trebuie sa fie incasat doar de un adult. Dar, fiind orfana si neavand incredere in directoarea orfelinatului (Andreea Marin Banica), va trebui sa gaseasca familia ideala care sa o adopte si sa incaseze suma pentru ea. Si mai are doar o saptamana pana cand biletul va fi anulat.

Cu ajutorul prietenilor ei, dar si al lui Vlad (Dragos Bucur), detectivul angajat sa o gaseasca dupa ce fugise de la orfelinat, Ema va invata adevaratul sens al conceptului de “familie”, unul pe care niciodata nu il anticipase.

Sursa foto: www.filmulhohoho2.ro

3. Dupa dealuri

3. Dupa dealuri"Dupa dealuri", cel mai premiat film al anului trecut, a atras 55.000 de spectatori in cinematografe si a avut incasari de 459.000 de lei.

Lungmetrajul scris si regizat de Cristian Mungiu a fost dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.

Acesta spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire, conform site-ului de prezentare a filmului.

Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie fata de care se simte inca foarte atasata. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima.

Din distributie fac parte Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (Parintele) si Dana Tapalaga (Maica stareta).

Sursa foto: www.dupadealuri.ro

2. Minte-ma frumos

2. Minte-ma frumosComedia romantica regizata de Iura Luncasu - "Minte-ma frumos" s-a clasat pe locul al doilea, cu 55.700 de spectatori si incasari de 957.000 de lei.

"Minte-ma frumos" este totodata filmul romanesc cu cele mai mari incasari in 2012 sicea mai profitabila lansare de film romanesc din ultimii zece ani.

Avandu-i ca protagonisti pe Diana Dumitrescu si Andi Vasluianu, Minte-ma frumos relateaza o poveste moderna, povestea a doi tipi simpatici din Bucuresti. Dani (Andi Vasluianu) e part-time furnizor de servicii IT si part-time gigolo, iar Toni (Marius Damian) e full-timehacker iscusit care isi inseala partenerul de via?a - computerul - cu o tipa cunoscuta pe Internet, Oana (Antoaneta Zaharia).

Dana (Diana Dumitrescu) si Oana, ucenice cofetare si colege de apartament, sunt cum nu se poate mai diferite. Dana, tipa senzuala, suceste capetele barbatilor oriunde apare, pe cand Oana iubeste foarte mult prajiturile Si cum era de asteptat, cand discutiile lungi pe chat nu pot ramane vesnic virtuale, Toni si Oana isi dau intalnire fata-n fata. Dar exista o problema majora: Toni nu seamana deloc cu poza de profil, iar Dani ajunge la intalnire in locul lui. Dar oare la intalnire se prezinta chiar Oana? Sau fiecare dintre cei patru… minte frumos?

In film apare si Loredana Groza, in rol de patroana severa a Academiei de ciocolata, care preda ucenicelor arta savarinei, iar in particular, este ea insasi ucenica a Marchizului de Sade, cu tocuri inalte, costumatie din latex si atitudine provocatoare.

Sursa foto: www.mintemafrumos.ro

1. Despre oameni si melci

1. Despre oameni si melci"Despre oameni si melci" este filmul romanesc cu cei mai multi spectatori anul trecut, pelicula regizata de Tudor Giurgiu avand 64.000 de spectatori si incasari de 6.981.473 de lei.

In aceasta productie veti descoperi povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment, potrivit site-ului oficial al peliculei.

Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa Legaturi Bolnavicioase (cu Maria Popistasu, Ioana Barbu, Tudor Chirila) care a avut premiera in Romania in 2006.

Printre actorii care joaca in acest film se numara Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda , Alina Berzunteanu, dar renumitul actor francez Jean François Stevenin si a fiului sau, Robinson Stevenin.

Sursa foto: www.despreoamenisimelci.ro