Orlando Nicoara: Ceea ce va face, va fi urmarit cu foarte mare atentie

Orlando Nicoara: Ceea ce va face, va fi urmarit cu foarte mare atentieOrlando Nicoara, CEO al Mediafax Group, companie fondata si detinuta de Adrian Sarbu, scrie pe propriul blog sapte comentarii legate de demisia sefului sau.

"Ca fapt divers, au trecut 6473 de zile de la lansarea Protv-ului. Tot ca fapt divers, din cei 18 ani de Pro TV, Adrian Sarbu a lucrat 7 pentru CME, intai ca director regional, apoi ca COO si in ultimii 4 ani ca CEO. Ramane romanul care a detinut cea mai inalta functie intr-o companie «listata». Si lasa in urma un Pro TV care este cel mai important produs media din piata romaneasca. Este de urmarit evolutia Pro TV fara «influenta» lui Adrian Sarbu. Pentru ca, desi nu mai detine nici o functie in Pro TV de 4 ani, el a ramas prezent si implicat in activitatea statiilor din .ro. Pro TV are o echipa de management sudata si care a reusit sa pastreze statia/statiile lider in randul televiziunilor", noteaza Nicoara.

El mai scrie ca ramane de vazut ce va face Adrian Sarbu din ianuarie anul viitor, cand nu va mai fi angajat al CME.

"De urmarit ce va face Adrian Sarbu de la 1 ianuarie 2014 si cat timp isi va aloca pentru Mediafax Group :). Ronald Lauder (n.red. fondatorul CME si seful boardului directoral al CME) spune ca Adrian Sarbu va continua sa lucreze cu CME-ul. Probabil vor aparea detalii zilele urmatoare. Indiferent daca-l place sau nu, daca-i este dusman/prieten/ indiferent, cine activeaza in media nu poate contesta faptul ca Adrian Sarbu este cel mai important/puternic om de media din .ro. Iar ceea ce va face, va fi urmarit cu foarte mare atentie pentru ca este cel care a setat directiile in media ultimilor 20 de ani",

Citeste intregul text pe blogul lui Orlando Nicoara.

Sursa foto: http://www.m.ro

Lucian Mindruta: Baaa, fiti moderni si destepti, ca va ia mama dracului!

Lucian Mindruta: Baaa, fiti moderni si destepti, ca va ia mama dracului!Lucian Mindruta, directorul de creatie Mediafax Group, a scris pe Facebook ca despre cel pentru care lucreaza acum nu poate spune nimic fara a fi banuit de ipocrizie.

"Tocmai de aceea va invit sa cititi un text despre el scris acum cativa ani, pe vremea in care lucram pentru concurenta. N-am nimic de adaugat", adauga Mindruta.

Textul a fost publicat initial in Dileme Veche, iar ieri, dupa anuntul demisiei lui Sarbu, a fost republicat pe blogul lui Mindruta:

"Discursul brandului era de fapt discursul unui om, care avea ceva de spus romanilor, angajati sau nu: «Baaa, fiti moderni si destepti, ca va ia mama dracului!». Pe noi ne-a luat. Ne-a luat si ne-a angajat in atelierul lui decorat cu aripi de inger, care ne-a devenit si casa. Eu am intrat intr-o zi de decembrie a anului 1995 si-am iesit dupa citeva secunde, masurate paminteste in 8 ani. In citeva secunde astea au trecut sute de jurnale, doua-trei-o-mie de editii speciale si-un ziar, plus cea mai mare parte a tineretii, pe care altii au pierdut-o iresponsabil. Traind. Dar timpul trece repede cind esti ingrozit. Si eram in fiecare clipa. La inceput, ca ar putea intra peste noi in redactie si descoperi o virgula aiurea, un cadru «murdar», o stire insuficient exploatata. Apoi ca ar putea suna, simbata noaptea la ora 2, pentru inca o sedinta despre un proiect care avea deja 100 de pagini scrise in noaptea precedenta. Nici nu mai stiu daca intilnirile astea se intimplau asa de des, insa am ramas cu sentimentul ca se puteau intimpla oricind. Si ca niciodata nu ai facut destul pentru ca miine, marfa ta sa fie – cum ii placea sa zica intr-o vreme – outstanding. Un om mai slab de inger ar fi urit, dupa o vreme, perfectiunea pe care ne-o cerea", scrie Mindruta.

Citeste mai multe in articolul "Sarbu" publicat de Lucian Mindruta pe blogul personal.


Iulian Comanescu: CME inseamna mai degraba Time-Warner, o companie cu o filozofie diferita de a CME

Iulian Comanescu: CME inseamna mai degraba Time-Warner, o companie cu o filozofie diferita de a CMEConsultantul media Iulian Comanescu, fost editor si redactor-sef in cadrul matinalului de la Pro TV intre 1996 si 1998, scrie despre Adrian Sarbu:

"Este un vizionar media, care a creat excelenta in Romania si pe alte piete pe care le-a gestionat prin CME, cu costuri mari. Pierderile financiare din ultimii ani se vad in toate comunicatele de presa. In momentul de fata, CME inseamna mai degraba Time-Warner, o companie cu o filozofie diferita de a CME. Daca poate fi comparat cu ceva, CME-ul lui Ronald Lauder seamana cu Ringier, adica o firma mica, expansionista, mobila si vizionara, care se intinde pana departe. Time-Warner e, comparativ, un colos cu multi actionari, AGA si o presiune pe dividende/profit care nu exista in CME-ul lui Sarbu si Lauder"

Citeste mai multe in articolul "De ce a demisionat Adrian Sarbu" publicat de Iulian Comanescu pe blogul personal.

Robert Berza: Inevitabilul s-a produs

Robert Berza: Inevitabilul s-a produsRobert Berza, cel care in ultimii patru ani a fost seful diviziei de internet a CME, noteaza pe blogul personal:

"Astazi (n.red. 21 august) nevitabilul s-a produs si trupa de la Time Warner (detine 49,9% din actiuni dupa investitii ce trec de jumatate de miliard de USD) a facut primul pas concret pentru a se asigura ca grupul CME canta dupa cum dirijeaza New York’ul. Adrian Sarbu nu mai este CEO, iar viitorul jupan al gigantului media din regiunea noastra mica si viteaza va sosi la timp pentru un nou ciclu bugetar. Pana pe 1 octombrie, cu siguranta, vom sti cum se numeste si ce a facut pana acum. Din 1 octombrie vom vedea, rabdatori, daca stie sa se descurce atat in Balcanii trufasi cat si in Praga formala. Pentru cine a avut vreodata rabdare sa urmareasca documentele oficiale publicate din 3 in 3 luni de CME pe site’ul sau si e familiar cu pozitia grupului media in zona stie ca, desi se afla intr’o zona foarte sensibila din punct de vedere financiar (o datorie mare intr’o piata care nu mai creste la anvergura de odinioara), CME sta absolut formidabil in audiente".

Citeste intregul articol pe blogul lui Robert Berza.

Sursa foto: http://www.therobi.com