1 / 4

Ionut Stanimir, BCR: PR-ul va fi concurat puternic de companiile de consultanta strategica

Oamenii de relatii publice trebuie sa faca pasul catre consultanta strategica. Ei vor vedea o concurenta foarte mare din partea companiilor clasice de consultanta, precum Deloitte sau PwC. De acolo va veni competitia pe viitor.


O companie precum BCR masoara riscul reputational, mai ales ca urmare a presiunilor de reglementare din partea Bancii Nationale, in acest domeniu presiunile fiind foarte specifice.


Nu este niciun secret ca opinia publica este negativa fata de banci. Riscul reputational se naste dintre imaginea companiei si realitate, dar tot mai des dintre diferenta de schimbare pe care si-o doresc oamenii si ceea ce se intampla in companie. Si, de asemenea, din cauza nealinierii intre structuri, departamente.


Social media poate fi foarte relevanta daca poti demonstra dedicatie pentru grupurile carora de adresezi.


In sectorul bancar, angajatii sunt absolut cheie pentru ca ei transmit mai mult decat orice valorile bancii, mai bine decat orice comunicat de presa.


Crizele de incredere sunt dupa colt, pot aparea oricand.


Acum se naste o noua economie pe care nu o intelegem: industrii creative, cele de partajare sociala, cele de servicii care pot fi livrate oriunde in lume. Aici, tu, ca banca, treci dincolo de ceea ce faceai pana acum si te transformi intr-un facilitator pentru clientii tai.


Ionut Stanimir este director de comunicare in cadrul Bancii Comerciale Romane.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri