1 / 6

Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup - John Carreyrou

"Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup" este povestea ascensiunii uluitoare si a prabusirii socante a Theranos, un startup din domeniul biotehnologiei de milioane de dolari, scrisa de jurnalistul John Carreyrou, castigator de premii pentru demersul sau, in ciuda presiunilor exercitate de CEO-ul sau si de amenintarile avocatilor.


In 2014, fondatoarea si CEO-ul Theranos, Elizabeth Holmes, era vazuta ca un fel de Steve Jobs: absolventa a Stanford, unicornul sau promitea sa revolutioneze industria medicala cu o masina care facea testele de sange mult mai rapide si mai usor de realizat. Sustinuta de investitori precum Larry Ellison si Tim Draper, Theranos a vandut actiuni intr-o runda de strangere de fonduri si ajuns sa se evalueze la 9 miliarde de dolari, plasand averea lui Holmes la aproximativ 4,7 miliarde de dolari. A intervenit insa o problema: tehnologia nu a functionat.


"Fondatoarea Theranos mi-a fost colega la Stanford, era cu cativa ani mai mare decat mine. Este una dintre cele mai mari prabusiri din toate timpurile. Ca investitor, cand te gandesti la cazul Theranos, cred ca ai multe lectii de invatat", spune Katherine Wood, investitor private-equity TPG despre recomandarea sa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri