Casa Capsa - Crème de la crème
Fondat in 1886, Casa Capsa, marca inregsitrata la OSIM, reprezinta astazi unul dintre cele mai elegante si distinse hoteluri din Romania, precum si unul dintre putinele experimente romanesti reusite de restaurare a unei cladiri patrimoniale. Localizat in centrul istoric al Bucurestiului, la intersectia strazilor Edgar Quinet si Calea Victoriei, "Casa Capsa" a reintrat in circuitul turistic, dupa actiunile de restaurare de acum patru ani, ca un hotel de 5*, pastrandu-si insa farmecul vechi prin cele 3 etaje ale sale, candelabrele si mobila somptuoasa. Infiintata in 1852, "Casa Capsa" (Restaurant, Hotel, Café si Cofetarie) este simbolul inaltei societati romanesti. Fondatorul, Grigore Capsa (1841-1902), a introdus inca de la inceput standarde occidentale in ceea ce privea calitatea si rafinamentul. El a facut din numele Capsa o marca comerciala bine cunoscuta pe tot continentul. Hotelul Capsa, inaugurat in 1886 sub conducerea managerului francez Bourdell, fost director la "Hôtel Café Anglais", din Paris, a devenit in scurt timp cel mai elegant si mai apreciat hotel romanesc. Mult timp a fost considerat singura resedinta potrivita pentru artisti, familii instarite, politicieni sau diplomati, preferat pentru atmosfera elevata si aristocratica. "Casa Capsa" a reprezentat cea mai buna cofetarie din Europa. Inainte, dulciurile proveneau din Orient: sarailii, cataifuri, baclavale, serbeturi. In a doua jumatate a secolului al nouasprezecelea au aparut limonada, prajiturile fine, bomboanele si ciocolata, adesea importate de la Paris. "Casa Capsa" a devenit faimoasa in toata Europa pentru ciocolata sa fina. In prezent, toate prajiturile sunt facute din ingrediente naturale, cu un gust special, conform cu retetele originare.
Inapoi la articol