17 / 21

Spicul - Painea noastra cea de toate zilele

Numele societatii comerciale Spicul S.A. Bucuresti reprezinta un simbol al traditiei si al calitatii produselor de morarit, panificatie, produse zaharoase, patiserie si paste fainoase. Ce a reprezentat Spicul? Atestate documentar inca din 1630 "Morile de apa" de pe Dambovita au reprezentat un simbol al dezvoltarii Bucurestiului. Desi majoritatea au disparut odata cu introducerea "Morilor cu vapori", Moara Ciurel (actual Spicul S.A. Bucuresti) era in 1850 in perfecta stare de functionare. Un moment important il constituie anul 1954 cand se infiinteaza o sectie de specialitati. In anul 1964 sectia de paste este dotata cu o linie "Pavan" (Italia) de mare productivitate, pentru ca in 1973 sa fie montata o a doua linie "Pavan", marindu-se productia la 21 tone/24 ore. Ce este Spicul acum? Dupa 1989, eforturile de modernizare au continuat in ritm accelerat, astfel in 1998, intr-un timp record a fost data in functiune moara "Buhler" de fabricatie si tehnologie germana, de mare productivitate, care permite obtinerea unei game largi de faina si subproduse de moara de o calitate deosebita. In perioada 1998-2000 societatea "Spicul" si-a modernizat sectia de paine prin achizitia a 3 linii automatizate si a unei linii de biscuiti de fabricatie italiana. Spicul incotro? In viitorul apropiat Spicul S.A. Bucuresti va moderniza sectorul de depozitare si ambalare produse finite moara.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri