6 / 8

Men’s Health - reteta britanica de succes

Men’s Health este revista cu cele mai multe licente si cele mai multe reviste vandute dintre publicatiile destinate barbatilor, in intreaga lume. Reteta, made in Great Britain si probata in alte 40 de tari, include subiecte concentrate pe sport si fitness, sanatate si nutritie, moda si ingrijire personala, relatia in cuplu, reportaje.

Men’s Health Romania a fost lansata in martie 2005, cu un tiraj de lansare de 25.000 de exemplare. In 2006 media tirajului, conform BRAT a fost de 32000 de exemplare, iar in 2007 tirajul s-a mentinut, ba chiar a crescut la valori de peste 35 000 de unitati, in lunile de primavara. Cifra maxima a fost de 83.000 de cititori per editie.

“Editorial, revista a evoluat, apropiindu-se din ce in ce mai mult de cititorul roman. Daca la inceput a urmarit indeaproape conceptul american ce a consacrat-o in 40 de tari din lume, Men’s Health Romania si-a construit o identitate proprie, a organizat evenimente 100% romanesti, a publicat interviuri si coperte cu barbati din Romania si s-a identificat din ce in ce mai mult cu spiritul barbatului roman propunandu-i alternative si solutii pentru un stil de viata mai sanatos si mai alert”, a declarat Razvan Spiridon, redactor-sef Men’s Health

Spiridon isi identifica cititorii revistei ca fiind acei “early adopters” atat de cautati de orice partener de publicitate, ambitiosi, educati si cu venituri ridicate – consumatori activi, atrasi de brand-uri de prestigiu care sa le imbunatateasca atat propria imagine, cat si calitatea vietii.

Conceptul editorial folosit de romani nu este mult diferit de cel al britanicilor. “Bineinteles ca articolele sunt realizate pe specificul zonei, vorbim de nutritie sanatoasa si prezentam produse din Romania, vorbim de exercitii de fitness si sali, prezentam ceva de la noi din tara. Avem de multe ori coperta romaneasca, interviuri si stiri despre celebritati romanesti. Specialistii Men’s Health care scriu in revista sunt romani: avem psiholog, dr nutritionist, antrenor de fitness”, a adaugat Razvan Spiridon.

Men’s Health e editata de Burda Romania, grup care detine peste 20 de titluri, dintre care si revistele Ioana, Burda, Cool Girl, Secretele Bucatariei, Casa Lux sau Autoshow.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri