2 / 8

Emi Gal: Fata de unii seniori, eu am viziune

La 21 de ani, Emi Gal conduce doua start-up-uri: o companie de software care ofera aplicatii web si de telefonie mobila, Brainient, si o televiziune online, BrainTV. CV-ul tanarului include si lansarea primului portal de webdevelopment din .ro, colaborarea, ca freelancer, cu firme americane de webdevelopment si ceva experienta ca TV Host la UTV.

BrainTV a fost lansat in iunie 2007, cand se pozitiona ca o alternativa a televiziunii traditionale, care se adreseaza unui public cultivat si inteligent. Televiziunea online a pornit de la o investitie "cu patru zerouri in coada" si de la o platforma de 25.000 de utilizatori, adunati cu ajutorul unui chestionar online. Continutul original se axeaza pe educatie si divertisment.

Obiectivul lui Gal pentru urmatorii cinci ani este sa isi transforme demersul antreprenorial intr-una din cele mai importante companii media din Romania. Pentru asta, va trebui imbunatatita platforma de comunicare interactiva, se va lucra la continut, se vor incheia parteneriate pentru promovare si vor fi concepute noi strategii de monetizare.

Emi Gal crede ca proiectele sale au un plus de valoare tocmai pentru ca sunt sustinute de "un pusti de 21 de ani impreuna cu o mana de oameni foarte talentati". Insa la o usoara privire retrospectiva, antreprenorul realizeaza ca varsta i-a provocat si greutati. "De departe, dificultatea cea mai mare pentru mine cand am inceput Brainient a fost varsta. Aveam 19 ani pe vremea aia, si nimeni nu ma baga in seama in Romania. Asta este si unul din motivele pentru care toti clientii Brainient sunt straini".

Dintre seniorii Internetului romanesc, Gal ii admira pe Vlad Stan, pentru ca a avut curajul sa plece de la Vodanet si sa o ia din nou de la zero, pe Orlando Nicoara, pentru ca reuseste sa tina pasul cu "noul val" de antreprenori in Internet si pe Calin Fusu, pentru ca in opt ani a reusit sa construiasca de la zero o afacere profitabila si de succes si pentru ca investeste in oamenii cu care lucreaza.

Insa si seniorii Internetului romanesc ar avea de invatat de le antreprenorii mai tineri. "Fata de unii din ei, am viziune. Fata de altii, doresc sa rezolv probleme existente in .ro, nu doar sa fac bani. Fata de altii sunt mai inteligent. Iar fata de ceilalti, atat eu cat si cei care lanseaza proiecte noi in .ro, avem multa determinare si intelegem mai bine Internetul decat «dinozaurii» pentru care «cloud computing», «twittering», «facebook» sau «social networking» sunt concepte pe care nu pot sau nu vor sa le inteleaga", a spus Emi Gal.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri