5 / 8

Alex Brie: Internetul de azi este un El Dorado pentru liceeni si studenti

"Consultant IT si Internet cu educatie si experienta internationala, activ in Internet si Web 2.0 de aproape 5 ani. Tanar, entuziast, creativ". Asa ni se prezinta tanarul de 26 de ani Alex Brie. Dupa ce a absolvit Politehnica din Bucuresti, Brie a urmat un master de Algoritmica Fundamentala, la o scoala pariziana, ocazie cu care a muncit si in cateva firme frantuzesti.

Intors in Romania, Brie a lucrat la cateva proiecte din pozitia de angajat, dupa care a devenit freelancer, antreprenor si consultant. In prezent, Alex Brie lucreaza full-time pentru un start-up american care urmareste sa rezolve problemele investitorilor din real-estate si isi ocupa timpul liber cu bloggingul si propriile proiecte.

Dintre acestea, cel mai recent este Miam.ro – o retea sociala unde utilizatorii scriu si voteaza cronici pentru localuri din diferite orase. Proiectul, finalist la competitia Net Start-Up, este inca in lucru, dar se anunta promitator. "Este un proiect necesar in .ro, rezolva o problema reala (cum aflu cele mai bune localuri) si o face intr-un mod Web 2.0, democratic, spre deosebire de reviste sau bloguri de lifestyle, autocrate. Daca va avea sau nu succes, asta tine de implementare, pozitionare, moderare. Sunt multe necunoscute, si eu sunt curios si nerabdator sa vad cum vom depasi obstacolele", spune Alex Brie.

In cei cativa ani de experienta, Brie a tras o concluzie simpla: "Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ" si oricate planuri iti faci inainte sa te apuci de un proiect, faza de executie iti rezerva intotdeauna surprize. Desi este un mediu prietenos pentru un beginner, Internetul, la randu-i, se schimba foarte repede. "Internetul de azi este un El Dorado pentru liceeni sau studenti. O diferenta uriasa fata de ce exista in 2000 cand eram la facultate".

Unul dintre domeniile cu potential de crestere in 2008 este, potrivit lui Brie, cel de "casual entertainment", care include jocurile online si continutul video, dar se va dezvolta si sectorul de servicii. Dorinta tanarului antreprenor pentru acest an este sa lanseze Miam.ro si sa aiba cat mai mult succes.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri