Curierul National

Curierul National"Deputatii PSD si PNL din Comisia Juridica au adoptat saptamana aceasta un amendament la Legea Registrului Comertului prin care transfera Serviciul de Asistenta Juridica, care in prezent se afla la Registrul Comertului, in subordinea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR)", scrie Curierul National pe prima pagina.

Romania Libera

Romania Libera"Desi preturile din Romania sunt uneori cu pana la 50% mai mici decat in UE, efortul cumparatorilor este pentru unele produse cu 50% mai mare. Asta, chiar facand abstractie de veniturile de cinci pana la zece ori mai mici", anunta Romania Libera pe prima pagina.

Adevarul

Adevarul"Deputatii juristi au operat o modificare legislativa care ii obliga pe toti cei care isi infiinteaza firme sa cotizeze la Camera de Comert, care e entitate privata. Comisia juridica a Camerei Deputatilor face din Camerele de Comert puncte obligatorii de trecere, pe bani, la infiintarea firmelor sau la modificarea actelor constitutive ale acestora", scrie Adevarul.

Gandul

Gandul"Scolile romanesti se golesc de elevi in ritm alert, numarul profesorilor este in cadere libera, rezultatele scolarilor sunt din ce in ce mai proaste, iar per ansamblu sistemul educational din Romania detine unele dintre cele mai triste recorduri din Europa. Situatia este recunoscuta oficial de Ministerul Educatiei in Raportul privind Starea Invatamantului, document care confirma involutia din ultimii ani", precizeaza Gandul.

Financiarul

Financiarul"In plin scandal al interceptarilor telefonice care readuce in discutie fantoma statului politienesc, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) face achizitii de tehnica de ascultare si fotografiere de la un SRL de bloc prin clasica metoda a licitatiei la care se prezinta un singur ofertant care bineinteles ca si castiga", noteaza Financiarul.

Evenimentul Zilei

Evenimentul Zilei"Desi presa l-a surprins zambind cand a fost <<ridicat>> de politisti, Alessio Burtone, italianul care a omorat-o cu un pumn pe asistenta Maricica Hahaianu, a transmis prin avocatul sau <<condoleante tuturor romanilor>>", informeaza prima pagina din Evenimentul Zilei.