2 / 4

Ce venituri cer bancile pentru a-ti vinde un credit ipotecar

Bancile solicita clientilor un anumit venit minim atunci cand decid sa le acorde credite pentru a se asigura ca pe viitor isi vor recupera banii imprumutati. Veniturile pot fi calculate individual sau pe familie in cazul in care cei doi parteneri aplica impreuna pentru un credit ipotecar standard sau prin programul Prima Casa.

BRD, banca despre care am aratat anterior ca are in prezent cea mai avantajoasa oferta pentru un credit prin Prima Casa in suma de 53.200 de euro, solicita clientilor un venit minim lunar de 3.250 de lei, potrivit estimarilor Conso.ro aferente unui grad mediu de indatorare. Banca nu percepe comision pentru acordarea creditului, dar solicita un comision anual de gestiune in valoare de 130 de euro.

Dobanda perceputa de BRD la acest credit este variabila si formata din indicele Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75%. Nivelul dobanzii anuale efective (DAE) suportate de catre client este de 5,8%.

In cealalta situatie, in care se apeleaza la creditul ipotecar standard de la Raiffeisen Bank in valoare de 44.800 de euro, venitul minim estimat a fi solicitat de banca clientilor este mai redus, de circa 2.860 de lei. Insa, banca percepe un comision de acordare a creditului de 400 de euro.

Dobanda perceputa de Raiffeisen Bank la acest credit este variabila si formata din indicele Euribor la 6 luni plus o marja de 4,3%. Nivelul dobanzii anuale efective (DAE) suportate de catre client este de 6,05%, iar aceasta oferta este valabila pentru clientii care isi incaseaza salariul prin intermediul bancii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri