Apple Inc.

Apple Inc.Compania fondata de celebrul Steve Jobs, Apple Inc, a ajuns la scurt timp de la listare cea mai mare companie din lume, dupa capitalizare. Actiunile companiei au crescut de la inceputul acestui an cu aproximativ 50%, depasind in martie pentru prima data pragul de 600 de dolari.

In prezent, compania are o capitalizare de 590,8 miliarde dolari pe bursa din New York, pretul unei actiuni fiind de 628,8 dolari. Indicatorul P/E este de 18.05.

Estimarile privind evolutia viitoare pe bursa a Apple sunt optimiste. Recent, un analist al Topeka Capital Markets a estimat ca gigantul IT va ajunge la o capitalizare de 934 miliarde dolari in urmatoarele 12 luni, cu peste 60% mai mult fata de nivelul actual, datorita extinderii in China si lansarii produselor TV. De asemenea, pretul este asteptat sa depaseasca 1000 de dolari in urmatorul an.

Din cele 16 recomandari facute anul acesta, dintre cele urmarite pe finviz.com, 11 recomanda cumpararea actiunilor Apple si 5 asteapta o crestere peste media pietei.

Bank of America

Bank of AmericaSectorul financiar american a performat bine in trimestrul intai (castigand aproape 20% per total), iar Bank of America a stralucit intre actiunile bancare americane, cu un castig spectaculos de 72,25%.

Capitalizarea companiei este de peste 99 miliarde de dolari iar pretul unei actiuni este aproape de 9 dolari.

Recomandarile analistilor sunt optimist-moderate. Acestia vad o evolutie relativ liniara in viitor, pretul tinta maxim estimat fiind de 11 dolari.

Intel Corporation

Intel CorporationIntel Corporation a inchieiat anul trecut cu rezultate foarte bune, raportand venituri anuale de 54 de miliarde de dolari, un profit net de 12,9 miliarde de dolari si un profit per actiune de 2,39 dolari.

Capitalizarea celui mai mare producator de microprocesoare din lume este de 140,5 miliarde dolari iar indicatorul P/E este 11,7. In prezent, actiunile se tranzactioneaza la peste 27 dolari.

Anul acesta, compania a primit 4 recomandari diferite, de la „Cumpara”, cu un pret tinta pe un an de 33 dolari – la „neutru”, cu un pret de 29 dolari

The Coca-Cola Company

The Coca-Cola CompanyCompania care detine cel mai puternic brand din lume este pe lista emitentilor adusi de Tradeville pe ATS-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Capitalizarea The Coca Cola Company este de 116,38 miliarde dolari, pretul unei actiuni fiind de aproape 73 dolari. Indicatorul P/E este de aproape 20.

Compania a primit 2 recomandari anul acesta, una de „cumpara sau mentine” si una de „cumpara”.

Visa Inc.

Visa Inc.Cel mai mare emitator de carduri din Romania este pe lista companiilor americane ce se vor tranzactiona pe ATS.

Capitalizarea Visa Inc. Este de 98,5 miliarde dolari iar indicatorul P/E este aproape 32. O actiune se tranzactioneaza in jurul valorii de 118 dolari.

In 2012, analistii au recomandat cumpararea companiei, estimand o performanta peste media pietei in ulrmatorul an. Pretul tinta maxim este de 140 de dolari.

JPMorgan Chase & Co.

JPMorgan Chase & Co.Una din cele mai importante banci de investitii din lume, JP Morgan Chase&Co, va veni in curand pe ATS-ul Bursei.

Capitalizarea bursiera este de aproximativ 170 miliarde dolari, indicatorul P/E este de aproape 10 iar pretul actual este de 43 dolari/actiune.

Analistii recomanda cumpararea titlurilor, dand un pret tinta de 47 dolari.

Microsoft Corporation

Microsoft CorporationSi cel mai mare producator software din lume, Microsoft, va fi cotat de Tradeville pe ATS International.

Compania are o capitalizare de 264,5 miliarde dolari, un indicator P/E de 11 si un pret de aproximativ 31 de dolari.

Analistii recomanda cumpararea sau mentinerea titlurilor, estimand un pret tinta intre 37 si 39 dolari, in urmatorul an.

Google Inc.

Google Inc.Compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume are o capitalizare bursiera de 205 miliarde dolari si un pret pe actiune de 632 dolari. Indicatorul P/E este in prezent de 21 dolari.

Analistii recomanda mentinerea titlurilor, pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni fiind de maxim 700 de dolari.

McDonald's

McDonald'sCompania care detine unul dintre cele mai mari lanturi de restaurante fast-food din lume, McDonald’s Corp, va ajunge mai aproape de investitorii romani.

McDonald’s are o capitalizare bursiera de peste 100 miliarde dolari si un pret/actiune de aproape 100 de dolari. Indicatorul P/E este de 18.

Analistii recomanda cumpararea titlurilor binecunoscutului McDonalds, anticipand o crestere peste media pietei, pana la 115 dolari/actiune, in urmatoarele 12 luni.

Merck & Co.

Merck & Co.Merck & Co este in Top 10 cele mai mari companii farmaceutice ale lumii. Capitalizarea companiei pe bursa americana este de 118 miliarde dolari, actiunile tranzactionandu-se la aproape 39 de dolari.

Compania are un indicator P/E de 19. Analistii recomanda cumpararea sau mentinerea, dar nu sunt foarte generosi cu pretul tinta pe urmatoarele 12 luni: 40-42 dolari.