1 / 11

Apple Inc.

Compania fondata de celebrul Steve Jobs, Apple Inc, a ajuns la scurt timp de la listare cea mai mare companie din lume, dupa capitalizare. Actiunile companiei au crescut de la inceputul acestui an cu aproximativ 50%, depasind in martie pentru prima data pragul de 600 de dolari.

In prezent, compania are o capitalizare de 590,8 miliarde dolari pe bursa din New York, pretul unei actiuni fiind de 628,8 dolari. Indicatorul P/E este de 18.05.

Estimarile privind evolutia viitoare pe bursa a Apple sunt optimiste. Recent, un analist al Topeka Capital Markets a estimat ca gigantul IT va ajunge la o capitalizare de 934 miliarde dolari in urmatoarele 12 luni, cu peste 60% mai mult fata de nivelul actual, datorita extinderii in China si lansarii produselor TV. De asemenea, pretul este asteptat sa depaseasca 1000 de dolari in urmatorul an.

Din cele 16 recomandari facute anul acesta, dintre cele urmarite pe finviz.com, 11 recomanda cumpararea actiunilor Apple si 5 asteapta o crestere peste media pietei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri