Cine conduce jocul?

Cine conduce jocul?Sistemul bancar controleaza toate activitatile comerciale si tranzactiile in jocul Monopoly. Banca detine actele de proprietate ale caselor si hotelurilor, vinde si liciteaza proprietati, plateste salarii si bonusuri, imprumuta bani prin credite ipotecare si, de asemenea, niciodata nu falimenteaza.

In jocul Monopoly, banca poate crea si utiliza bani noi din hartie daca toti banii initiali sunt distribuiti la jucatori. Similar, in economia de astazi, "marile banci" au primit ajutoare financiare de la Stat in cadrul planurilor de salvare. Acesti bani au permis bancilor sa nu falimenteze, scrie sursa citata.

Sectorul imobiliar

Sectorul imobiliarIn Monopoly, la fel ca in viata reala, un jucator poate achizitiona imobile, sub forma de case, hoteluri, cai ferate sau chiar companii de utilitati. Scopul si strategia in achizitionarea de imobile este de a nu diminua influenta si valoare proprietatilor imobiliare personale. Daca ati obtinut un monopol, atunci ar trebui sa construiti cel putin trei case pe acea proprietate.

Caile ferate reprezinta, de asemenea, achizitii strategice, deoarece sunt peste tot pe plansa de joc, iar in cazul in care adversarul cade pe ele, acesta trebuie sa va plateasca. Scopul principal al jocului este de a-i falimenta pe ceilalti jucatori, gestionand corect banii de care dispui.

Multe persoane au aflat pe calea cea grea ce inseamna sa nu iti administrezi corect datoriile din real estate. Astfel, multi proprietari supraindatorati au intampinat dificultati financiare. Dar, sectorul imobiliar este intotdeauna o investitie buna, daca intelegi cum functioneaza fluxul de numerar, echilibrul dintre capital si datorii si aprecierea sau deprecierea de valoare.

Despre taxe si impozite

Despre taxe si impoziteExista doua optiuni in jocul Monopoly in privinta achitarii taxelor si impozitelor. Un jucator poate sa plateasca fie 200 dolari sau 10% din valoarea totala a activelor detinute.

Daca nu aveti lichiditati si nu puteti plati taxele curente trebuie sa vindeti din activele imobiliare detinute pentru a achita datoriile. La fel ca in viata reala, unde toata lumea plateste impozite.

Cum acumulezi bani

Cum acumulezi baniDe ce este importanta intelegerea modului in care un jucator acumuleaza venit castigat sau pasiv? "Cash-ul" poate fi rege, dar a intelege modul in care functioneaza cash-flow-ul (fluxul de numerar) este important. Atunci cand acumulezi 200 de dolari pentru ca treci peste linia de Start (Go) reprezinta venit castigat, scrie sursa citata.

Astfel, daca trebuie sa faci un tur al plansei de joc pentru a primi salariul, in cazul venitului pasiv trebuie sa cumperi proprietati. Multi adulti se lupta sa inteleaga conceptul de venit castigat sau pasiv. Atunci cand venitul pasiv depaseste venitul castigat, poti afirma ca banii tai lucreaza pentru tine.

Legislatia

LegislatiaIn lumea reala, a face inchisoare nu este un lucru placut, dar in jocul Monopoly un jucator bogat chiar daca este inchis poate castiga bani in continuare pe seama proprietatilor sale si astfel sa lucreze la falimentarea celorlalti jucatori.

Strategia este efectiva atunci cand un jucator inchis detine cea mai mare parte de plansei de joc. Indata ce un alt jucator cade pe una dintre propritatile sale, el sau ea are una dintre urmatoarele trei optiuni: plateste chiria, falimenteaza sau merge la inchisoare.