1 / 7

Omniasig VIG

In caz de avarie totala, prin cuantumul daunei se intelege valoarea autovehiculului, precum si cheltuielile de transport sau de limitare a pagubei la momentul producerii riscului asigurat, din care se scade valoarea la aceeasi data a epavei vehiculului (partile componente ce se mai pot intrebuinta sau valorifica), fara a putea depasi suma asigurata.

Valoarea epavei se stabileste la nivelul cel mai mare obtinut in urma vanzarii epavei prin selectie de oferte, daca partile contractante agreeaza valorificarea epavei prin selectie de oferte; prin evaluare de catre Omniasig pana la un nivel maxim de 20% din valoarea autovehiculului, in cazul in care partile contractuale nu agreeaza valorificarea epavei prin selectie de oferte sau daca in termen de 30 de zile de la demararea selectiei de oferte nu se obtine o oferta de cumparare; in caz de incendiu total, valoarea epavei reprezinta pretul obtinut prin vanzarea acesteia la fier vechi.

Se considera dauna totala cand dauna depaseste 80% din suma asigurata. Nu exista cazuri in care asiguratul este despagubit cu un autoturism la schimb.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri