3 / 7

Groupama Asigurari

In cazul distrugerii totale se acorda despagubire ca urmare a unuia din riscurile acoperite prin asigurare, cu exceptia furtului. Pentru incendiu, se plateste suma asigurata, mai putin valoarea epavei, evaluata de asigurator sau valorificata ca fier vechi daca nu se gaseste cumparator.

In cazul repararii autovehiculului intr-un service autorizat, se achita valoarea reparatiei dar nu mai mult decat suma asigurata. De asemenea, in cazul in care autovehiculul nu se repara, asiguratul primeste suma asigurata, mai putin valoarea epavei, epava care va fi evaluata de catre asigurator si care va fi atribuita licitatorului sau va ramane in proprietatea asiguratului.

Evaluarea epavei se face de catre asigurator, in functie de: cataloage, site-uri de specialitate, si/sau nota de calcul in care sa se tina seama de valoarea elementelor ramase neavariate. In caz de dauna totala, potrivit optiunii asiguratorului, asiguratul poate fi despagubit si prin inlocuirea autovehiculului avariat/distrus cu unul similar celui cuprins in asigurare.

Prin autovehicul similar se intelege un autovehicul de aceeaai marca si tip cu cel avariat, ce indeplineste urmatoarele conditii: acelasi tip de caroserie, acelasi numar de usi, acelasi combustibil, capacitate cilindrica similara (± 200 cmc), acelasi an de fabricatie sau un an superior celui al autovehiculului asigurat.

Din suma ce se cuvine drept despãgubire se scad, fara a fi nevoie de acordul expres al asiguratului, si ratele de prima ramase de achitat pana la sfarsitul perioadei de asigurare, aferente autovehiculului avariat; fransiza(ele) prevazuta(e) in contractul de asigurare.

Se considera dauna totala cand dauna depaseste 80% din suma asigurata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri