Terenuri agricole sau cum sa devii competitorul lui Porumboiu

Terenuri agricole sau cum sa devii competitorul lui PorumboiuUn hectar de teren agricol se vine in Romania la preturi ce pornesc de la 1.500 euro (in zona Moldovei) si ajung la 2.600 euro (zona Ilfov).

Luand in calcul o medie de 2.000 de euro/hectar, castigatorul marelui premiu la 6/49 ar putea sa cumpere 4.200 de hectare, devenind astfel unul dintre cei mai mari 50 de latrifundiari din Romania.

Pentru comparatie, suprafata ar reprezenta aproape o zecime din cat detine omul de afaceri Adrian Porumboiu.



Inchirierea a 100 de Pub-uri timp de un an in Centrul Vechi din Bucuresti

Inchirierea a 100 de Pub-uri timp de un an in Centrul Vechi din BucurestiLa o chirie in medie de 70 euro/mp si luand in calcul o suprafata de aproximativ 100 mp pentru o locatie comericala in Centrul Vechi din Bucuresti, castigatorul la loterie ar putea sa plateasca chiria pe aproape un an pentru 100 de Pub-uri si terase in aceasta zona.

Daca 100 de Pub-uri par prea multe, castigatorul ar putea sa se limiteze la doar zece, a caror chirie ar putea sa o plateasca timp de noua ani si jumatate.

Achizitionarea integrala a Boromir sau 5% dintr-un SIF

Achizitionarea integrala a Boromir sau 5% dintr-un SIFCunoscutul producator de panificatie Boromir este evaluat in prezent pe Bursa la 6,4 milioane euro.

Desi este evident ca in cazul unei vanzari pretul ar fi probabil diferit fata de aceasta capitalizare, cu cei 8,4 milioane de euro castigatorul de la Loto 6/49 ar putea sa ia totusi in considerare achizitionarea unor companii listate pe bursa si evaluate in prezent sub aceasta suma.

Printre acestea se afla Dafora, Carbochim, Boromir sau Farmaceutica Remedia.

O alta achizitie importanta care poate sa fie facuta pe Bursa cu 8 milioane de euro este reprezentata de un pachet de 5% dintr-un SIF, maximul permis de Legea Pietei de Capital.

Achizitii imobiliare: un mall sau peste 150 de apartamente

Achizitii imobiliare: un mall sau peste 150 de apartamenteFondul britanic de investitii Carpathian a vandut la sfarsitul lui 2011 centrul comercial Macromall Brasov si un teren din Satu Mare cu 2,1 milioane de euro.

Pentru centrul comercial din Brasov pretul de vanzare a fost de un milioan de euro, iar terenul a fost cedat pentru 1,1 milioane de euro.

Macromall are o suprafata inchiriabila de peste 7.700 de metri patrati.

Avand in vedere problemele pe care multe mall-uri le au in prezent, cu 8,4 milioane de euro un investitor are sanse mari sa gaseasca chilipiruri in piata, in special in zona de insolvente, unde achizitionezi active fara datorii.

Cu contravaloarea premiului poti achizitiona si peste 150 de apartamente, pretul mediu al unui apartament de 2 camere in Bucuresti fiind de circa 50.000 euro.

Masina marelui Gatsby

Duesenberg Model J Murphy-Bodied Coupe este una dintre cele mai scumpe zece masini vandute vreodata in lume. Un astfel de automobil a fost vandut la o licitatie pentru 10,34 mil. dolari (aproape 8 mil. euro).

Duesenberg Model J a fost folosit recent si in filmul Marele Gatsby (The Great Gasby), fiind automobilul condus de personajul principal.

4 Bugatti Veyron Super Sport

4 Bugatti Veyron Super SportPentru pasionatii de automobilie care nu sunt fani ai modelelor clasice, exista si variante „la zi”.

Bugatty Veyron Super Sport este in prezent unul dintre cele mai cunsocute dar si cele mai scumpe masini sport din lume. Producatorul nici macar nu listeaza pretul pe propriul website, mergand cel mai probabil pe principiul „daca trebuie sa intrebi, atunci nu ai bani pentru a o cumpara”.

In presa, cele mai vehiculate preturi pentru o versiune standard a Bugatty Veyron Super Sport ajung la 2,6 milioane dolari (2 milioane euro).

Calatorie in cea mai scumpa vacanta din lume timp de 12 ani

Calatorie in cea mai scumpa vacanta din lume timp de 12 aniCel mai scump pachet de vacante din lume este vandut de agentia de turism VeryFirstTo.com pentru 1 milion lire sterline (1,16 milioane euro).

Acesta cuprinde o calatorie lunga de doi ani in aproape toate locatiile din patrimoniul Unesco.

Cu opt milioane de euro, o persoana poate sa cumpere sase astfel de pachete si sa mai ramana cu inca un milion de euro de cheltuiala.

Peste 200 kg de aur

Peste 200 kg de aurAurul se tranzactioneaza in prezent la aproximativ 1.400 dolari/uncie (1.070 euro/uncie).

Un calcul simplu arata persoana care ar castiga marele pot al Loteriei ar putea sa isi investeasca banii in 222 kilograme de aur.

De mentionat ca in forma fizica aurul ar avea fara indoiala costuri ceva mai mari.

O retea de showroom-uri auto

O retea de showroom-uri autoInvestitia necesara dezvoltarii unui showroom auto pleaca de la cateva sute de mii de euro si poate ajunge sa depaseasca 10 mil. euro, in functie de locatie si suprafata.

Pentru cei care cred in revenirea pietei auto, dezvoltarea unei retele de showroom-uri ar putea sa reprezinte o solutie ideala de investitie a celor 8 milioane de euro.

Peste 7 milioane de noi bilete la loterie

Peste 7 milioane de noi bilete la loterieSi pentru final, o solutie de investitie pentru jucatorii intr-adevar impatimiti de loterie: achizitionarea unor noi bilete de loterie... 7,68 milioane de bucati mai exact, probabil cel mai mare numar de bilete loto achizitionat vreodata de catre cineva.

Sursa imagini: Agerpres, Wikimedia Commons, Flickr