Contactless: atinge si fugi!

Contactless: atinge si fugi!

Oricine a vazut filmul "Zombieland" cunoaste deja prima regula de supravietuire in caz de apocalipsa: cardio. Ceea ce inseamna ca daca esti lent, vei ajunge la un moment dat cina unui / unor zombie infometati.

Din fericire, cardurile de credit cu tehnologia contactless pot fi cel mai bun prieten atunci cand trebuie sa pornesti la drum cat mai repede posibil. Cu ajutorul noilor metode de plata contactless, poti umple rezervorul de carburant al unei masini fara sa mai stai la coada: pentru orice tranzactie contactless trebuie doar sa apropii cardul de device-ul contactless si in trei secunde esti din nou pe drum.

Sursa foto: Tobias M. Eckrich

Plati rapide online

Plati rapide online

Dar, nu ar fi mai placut si mult mai convenabil daca nu ar trebui sa te opresti si sa platesti? De exemplu, atunci cand Rick din "Walking Dead" s-a trezit in spital si apocalipsa a avut deja loc, nu ar fi fost pacat daca in spitalul plin de zombi ar fi trebuit sa astepte chiar si cateva secunde pentru a face plata pentru serviciile medicale primite la externare?

Prin inregistrarea cardului de credit in avans, cu ajutorul unui site specilizat precum PayPal sau Western Union, de exemplu, pentru plati rapide onlline catre comercianti poti parasi un hotel imediat si sa ramai cu un pas inaintea turmelor de zombie mancatori de carne umana.

Sursa foto: Tobias M. Eckrich

Online shopping

Online shopping

Zombie Squad recomanda sa aveti un stoc serios de mancare, apa si alte lucruri esentiale la indemana astfel incat sa nu fie nevoie sa va deplasati des atunci cand epidemia de zombie ia amploare. Dar, daca nu ti-ai planificat in avans, chiar nu iti doresti sa alergi de nebun printr-o bacanie atunci cand un zombie iti iese in fata la raionul de conserve si borcane cu muraturi.

In schimb, intra online cu cardul tau de credit si comanda-ti acasa produsele consumabile.

Sursa foto: Tobias M. Eckrich

Locuri prioritare si upgrade-uri de calatorie

Locuri prioritare si upgrade-uri de calatorie

Cu siguranta a fost un noroc faptul ca Gerry Lane, interpretat de Brad Pitt, s-a asezat in partea din fata a avionului in "World War Z", si nu in spate unde un zombie era ascuns in baie, ceea ce a dus la distrugerea avionului in aer.

Desi, personajul din film nu a folosit cardul de credit pentru a obtine acel loc din partea din fata a avionului, puteti utiliza cu siguranta recompensele de calatorie la platile cu cardul de credit pentru a obtine diferite upgrade-uri, cum ar fi de exemplu locuri la business class. In plus, cardul de avion poate chiar sa ofere acces la saloane exclusive pe aeroport care, speram, ca vor fi, de asemenea, fara zombie.

Sursa foto: Tobias M. Eckrich

Asigurari de calatorie

Asigurari de calatorie

Nu in ultimul rand, cardurile de credit vin si cu oferte de servicii suplimentare, cum ar fi asigurarile de calatorie pentru biletul de avion achizitionat cu cardul. Asigurarea s-ar putea dovedi utila atunci cand descoperi ca turme de zombie au fost reperate in Coreea de Sud, chiar acolo unde iti planificai o posibila scapare de epidemia globala.

Sfatul nostru: anuleaza vacanta, depune o cerere de anulare a asigurarii si foloseste banii pentru a rezerva bilete de avion catre Ierusalim. Dar atunci cand vei ajunge acolo, poate ar fi bine sa-ti potolesti entuziasmul. Aveti incredere in noi. (Daca ai vazut "World War Z", o sa stii despre ce este vorba. Nicaieri nu este sigur!)

Desigur, cardul de credit este foarte util doar la inceputul Apocalipsei. Odata ce isteria in masa preia controlul si lumea se transforma intr-o jungla, iti vei dori ca Daryl Dixon, cu a sa arbaleta, sa fie in apropiere, pentru ca, in acel moment, nu va exista nici un card de credit care sa te ajute.

Sursa foto: Tobias M. Eckrich