1 / 8

Moneda de aur turceasca Meskuk

Poate vi se pare surprinzator, dar Turcia este cel mai mare producator de monede de aur din ultimul deceniu. Moneda de aur emisa de statul turc poarta numele de "Republica" si poate fi cumprata sub doua forme, Meskuk (moneda standard) si Ziynet (moneda decorativa).


Ziynet este populara in special in randul oamenilor de rand, care o cumpara drept cadou la diferite ocazii importante din viata, de la nasterea unui copil pana la nunta, dar Meskuk este moneda de referinta cu cea mai mare puritate dintre cele doua si cu cea mai mare valoare.


Turcii au imbratisat in masa investitia in aur, ca o solutie impotriva inflatiei dupa ce tara s-a confruntat la trecerea dintre milenii cu o criza financiara si o inflatie masiva.


Daca va faceti griji unde o sa puteti revinde monedele turcesti, trebuie sa stiti ca Turcia beneficiaza de cea mai mare piata de vanzare de aur din lume, Marele Bazar, unde peste 3.000 de magazine vand, cumpara si realizeaza bijuterii din aur, ceea ce asigura constant o lichiditate foarte buna pentru vanzarea de monede de aur, comerciantii avand posibilitatea evaluarii puritatii aurului.


Moneda turceasca Meskuk are 22 de carate si o puritate de 91,7%, in timp ce monedele decorative Ziynet contin mai putin aur. Gramajul monedelor incepe de la 1,65 grame.


Sursa foto: Moneda de aur turceasca Meskuk, Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri