Dragos Neacsu, CEO Erste Asset Management

Dragos Neacsu, CEO Erste Asset Management

Dragos Neacsu este CEO-ul Erste Asset Management, compania care administreaza pe plan local fondurile de investitii BCR. Erste Asset Management este cel mai mare administrator local de fonduri, cu active de 6,5 mld. lei si o cota de piata cifrata la 28%. Din 2009, Dragos Neacsue este membru si in Consiliul de Supraveghere al BCR Pensii.

Neacsu este cunoscut in special in mediu pietei de capital, el fiind una dintre figurile care au pus bazele actualei piete. Intre 1996 si 1998, el a fost directorul Societatii Nationale de Compensare, Decontare si Depozitare.

Dragos Neacsu a lucrat pentru o scurta perioada si in aparatul de stat, el ocupand in 2005 functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor (perioada in care ministrii de finante au fost Ionut Popescu si Sebastian Vladescu) si fiind totodata si seful Trezoreriei.

In mediul privat, Neacsu a mai lucrat pentru Deloitte si Raiffeisen Capital & Investment.

Marius Popescu, director general al ING Asigurari de Viata

Marius Popescu, director general al ING Asigurari de Viata

Marius Popescu (39 de ani) a fost desemnat CEO al ING Asigurari de Viata, lider al pietei de profil, la jumatatea anului trecut, dupa opt ani petrecuti in cadrul grupului olandez, in care a detinut printre altele pozitia de manager de investitii al ING Asigurari de Viata (2005 – 2008), ulterior preluand mandatul de director general al ING Investment Management (2008 - 2010).

In 2010, Marius Popescu s-a alaturat echipei ING Pensii, contribuind din pozitia de director general la succesul acesteia pe piata pensiilor private din Romania. Incepand cu iulie 2012, Popescu ocupa si pozitia de Presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

In paralel cu preluarea mandatului de la ING Pensii, Marius Popescu a fost implicat in deciziile strategice din cadrul ING Asigurari de Viata, fiind membru in Consiliul de Administratie al companiei. Marius Popescu este absolvent al programului MBA in cadrul Universitatii Saint Mary din Halifax, Canada (1999 - 2001), studii completate de numeroase certificari internationale in domeniul financiar: CFA (Chartered Financial Analyst, fiind membru al Toronto CFA Society si CFA Romania), ACCA (Chartered Certified Accountant), CGA (Certified General Accountant, membru al CGA Canada). Recent, a absolvit General Management Program, al Harvard Business School.

Florin Ilie, director in cadrul ING Bank

Florin Ilie, director in cadrul ING Bank

Florin Ilie este in prezent director de vanzari piete financiare in cadrul ING Bank Romania, asta dupa ce in perioada 2006 – 2012 a coordonat operatiunile de pe Bursa de la Bucuresti ale bancii olandeze, fiind totodata si seful departamentului de equity research.

Ilie este una dintre cele mai cunoscute voci din piata de capital romaneasca, asta chiar daca nu a fost implicat niciodata in conducerea Bursei sau asociat in vreun fel autoritatilor de reglementare. De altfel, Florin Ilie a evitat adesea subiectele politice sau care au tinut de conflictele din conducerea BVB, avand o imagine de persoana neutra in piata.

Ilie are studii in cadrul ASE, University of Manchester si Harvard University, iar inaintea carierei din ING el a lucrat pentru scurte perioade in cadrul Ministerului de Externe, Deloitte Romania si Raiffeisen.

Tudor Moldovan, membru in CA al Generali Romania

Tudor Moldovan, membru in CA al Generali Romania

Tudor Moldovan, care a condus operatiunile locale ale grupului financiar italian Generali timp de trei ani, a fost numit membru in consiliul de administratie al companiei in luna aprilie 2013, revenind astfel in companie dupa cinci ani in care a fost responsabil de proiectele din regiune ale grupului.

El a fost din 2009 si membru in consiliile de administratie a doi asiguratori bulgari controlati de Generali. Tudor Moldovan, 60 de ani, a fost CEO al Generali Asigurari intre 2005 si 2008, dupa ce anterior a fost director executiv in cadrul companiei, fiind responsabil cu businessul de asigurari de viata, si director general adjunct. In prezent, datorita carierei sale internationale, Tudor Moldovan este vazut drept unul dintre cei mai experimentati specialisti de pe piata asigurarilor din Romania.

Radu Toia, director in cadrul ASF

Radu Toia, director in cadrul ASF

Radu Toia are cel mai putin “profil” dintre persoanele pe care Wall-Street.ro le sugereaza la conducerea ASF.

Toia nu are in spate nici un grup financiar puternic si nici sustinere politica, insa chiar si asa acesta a ramas unul dintre oamenii de baza atat in CNVM cat si in nou-infiintat-ul ASF.

Radu Toia ocupa in prezent functia de director in cadrul directiei de autorizare supraveghere entitati reglementate ASF. Toia a ocupat pozitii similare si in CNVM, reusind sa isi pastreze postul chiar si atunci cand Gabriela Anghelache a fost inlocuita de catre Carmen Negoita in functia de presedinte, dupa o serie de negocieri politice.

Nu rar, Toia a fost scos in fata de conducerile ASF si CNVM pentru clarificarea anumitor probleme tehnice, in vreme ce membrii de partid cu nume, precum fostii comisari Stefania Ferencz sau Gheorghe Albu, rareori aveau aparitii in media de business.

Adrian Marin, CEO, Generali Romania

Adrian Marin, CEO, Generali Romania

Adrian Marin dispune de o experienta in asigurari de peste 18 ani, iar cea mai mare parte a carierei sale profesionale s-a desfasurat in cadrul grupului financiar italian Generali, unde a detinut diverse functii, de la agent de asigurari si senior, pana la sef si manager in diferite unitati si departamente.

Odata cu luna septembrie 2011, Adrian Marin a fost numit CEO al Generali Romania , iar din 2010 este membru al consiliului Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania ( UNSAR ) , responsabil pentru segmentul de asigurare a bunurilor. Pe parcursul carierei sale a participat la cursuri de formare organizate de catre asiguratori si reasiguratori de top, cum ar fi Generali PPF Holding Praga, Generali Holding Viena, Munchen Re, Swiss Re, Bavarian Re s.a.m.d.

Adrian Marin a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanica si Tehnologie (1992), cu o Diploma de inginer, si a urmat, de asemenea, cursuri post-universitare in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu specialitatile "Teorie si practica in asigurari" ( 2000) si " Management, tehnici comerciale si bancare internationale" ( 1994).

Cunostintele dobandite intr-o companie multinationala de renume ca Generali il pozitioneaza pe Adrian Marin drept un reprezentant important al profesionistilor din industria de asigurari, fiind un bun un cunoscator al pietei de asigurari din Romania si din Europa de Centrala si de Est.

Nicolae Danila, membru in CA-ul BNR

Nicolae Danila, membru in CA-ul BNR

Nicolae Danila a fost presedinte al BCR in perioada 1999-2007 si, din 2009, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale (BNR). Anterior, Nicolae Danila a fost administrator la fosta Bancorex, pana la momentul lichidarii bancii in luna noiembrie 1999.

De altfel, Danila a fost nominalizat la sefia ASF din partea PSD.

Avantajul unui tehnocrat din mediul bancar ar tine de faptul ca se poate distanta de grupurile de influenta puternice din piata asigurarilor si din cea de capital. De asemenea, un profesionist din BNR ar beneficia de pe urma integritatii si reputatiei guvernatorului BNR , Mugur Isarescu.

Numirea unui specialist pe piata bancara, la fel ca si in cazul unui economist, ar aduce insa doar un aport teoretic in reglementarea pietei de capital, a pensiilor si asigurarilor, experienta practica fiind mult mai necesara pentru o astfel de functie.