1 / 5

4 mituri despre piata de locuinte: cat de indreptatite sunt preconceptiile celor care isi cauta o casa

Unii cumparatori nu doresc ca apartamentul pe care intentioneaza sa-l achizitioneze sa fie amplasat la parterul sau la ultimul etaj al imobilului, temerile fiind legate de costurile de intretinere mai mari si de potentialele infiltratii daca apartamentul e la ultimul etaj sau de scurgeri daca este vorba de parter.


"Aceste potentiale probleme nu mai sunt valabile in majoritatea ansamblurilor rezidentiale noi de pe segmentul mediu: daca alegi o locuinta la parter, poti beneficia, in multe cazuri, si de o gradina proprie, nu depinzi de lift si nici nu vei avea parte de problemele care se inregistreaza la subsol intr-un bloc vechi; pe de alta parte, vei avea un grad de intimitate mai redus. In cazul locuintelor de la ultimul etaj, izolatia se poate reface in mod constant, ceea ce se intampla si in cazul imobilelor vechi, vei beneficia de o panorama aparte comparativ cu ceilalti locatari si de un grad mai ridicat de intimitate insa costurile de intretinere vor fi mai mari, indiferent cat de bine este izolata locuinta", spune Alexandru Pricop, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.


"Preferinta pentru un anumit etaj apare si in momentul in care se ia in calcul riscul seismic, aceasta fiind o idee gresita. Spre exemplu, exista cumparatori care nu doresc locuinte la etajul 5 deoarece considera ca, in cazul unui cutremur, imobilul se va rupe de la mijloc, a comentat Pricop.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri