1 / 6

Cat ne costa masa de pranz

In Romania, varsta standard de pensionare este 63 de ani pentru femei si de 65 de ani pentru barbati, iar un an are, de regula, ceva mai mult de 250 de zile lucratoare, daca scadem sambetele, duminicile si sarbatorile legale. Ca urmare, un angajat obisnuit va cheltui in medie in jur de 170.000 de lei, in cei 45 de ani de cariera, daca intra pe piata fortei de munca la 20 de ani. La calcul am considerat ca un angajat cheltuie 15 lei, in fiecare zi lucratoare pe masa de pranz.


Chiar daca iti cumperi doar un covrig pe zi, de 2 lei bucata, la masa de pranz, poate ca ti-ai mai luat si o cafea dimineata in drum spre locul de munca si o gustare dupa-amiaza. Daca ai cheltui doar jumatate din aceasta suma ai economisi pana la 90.000 lei in perioada activa.


Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri