1 / 6

In fruntea departamentului de analiza, dupa un an de la angajare

“Domeniul bursier mi s-a parut interesant inca din ultimul an de facultate, pe cand studiam un curs despre pietele de capital. Atunci am inceput sa ma documentez singura si, pe masura ce invatam, a ajuns sa imi placa. Initial m-am angajat ca broker la Intercapital, insa m-am orientat catre analiza si am incercat sa ma dezvolt in aceasta directie”, spune analista de la Intercapital.

Curiozitatea a dominat inceputurile Andreei Ciobanu la Intercapital, considerand acest domeniu o provocare, in timp ce majoritatea colegilor de scoala se orientau spre banci. Ascensiunea a fost rapida pentru tanara studenta, promovand la finele lui 2005 in fruntea departamentului de analiza de la Intercapital.

“Acum sunt responsabilul departamentului de analiza de la Intercapital. Imi place mult ceea ce fac in acest moment si nu ma vad activand intr-un domeniu diferit de cel al cercetarii. Cred ca mai am multe de invatat in aceasta pozitie si intotdeauna gasesc noi lucruri interesante de facut, asa ca nu as putea sa ma plictisesc. In plus, domeniul in care lucrez ofera foarte multe posibilitati de dezvoltare si este unul foarte complex. Trebuie sa fiu in permanenta la curent cu ce se intampla in intreaga lume pentru a dezvolta analogii si comparatii corecte”, spune Andreea Ciobanu.

Dupa absolvirea Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE-ului, Andreea Ciobanu si-a continuat studiile in domeniul bursier. Dupa cursuri de specializare pentru agenti de investitii financiare si cursuri de consultanta de plasament, Ciobanu a promovat primul nivel 1 al Chartered Financial Analyst (CFA), iar acum candideaza pentru al doilea nivel.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri