1 / 6

Perspectivele pe termen scurt sunt bune

In ciuda scaderilor generalizate inregistrate de emitentii de la BVB, sectorul farmaceutic este si va fi privit in continuare de catre investitorii ca fiind unul important, multi dintre acestia aleg sa achizitioneze actiuni de profil pentru a-si diversifica portofoliile.

Andreea Ciobanu, sef departament de analiza in cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat ca nu se asteapta la rate de crestere spectaculoase pe acest sector in primul semestru al anului, ci la rate de crestere moderate, atat in cazul veniturilor cat si a profitului net.

“Perspectivele pentru al doilea semestru al anului sunt bune, cu mentiunea ca Zentiva are de trecut un mare hop odata cu reorientarea strategiei de vanzari. Daca va reusi sa il treaca, perspectivele vor fi cu atat mai bune. In plan bursier, perspectivele depind in mare masura de evolutia pietei, pentru ca in momentul de fata sunt putine actiuni care evolueaza desprinse de trendul general. Insa evolutia ATB la Bursa poate fi influentata semnificativ si de o eventuala reluare a procesului de privatizare”, explica Marius Pandele, head of research la Vanguard.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri