1 / 4

Volatilitatea - principala caracteristica a pietei actuale

Volatilitatea preturilor titlurilor cotate pe Bursa de Valori din Bucuresti a crescut foarte mult in ultima luna. Andrei Ciubotaru, broker la Vanguard, a explicat, pentru Wall-Street, ca volatilitatea excesiva din ultima perioada poate indica o slabiciune a trendului descendent:

“De la inceputul anului si pana acum evolutia a fost clar descendenta, fara a putea nota vreo revenire importanta, doar o perioada de evolutie laterala in debutul verii. Practic, pana in momentul de fata, trendul descendent nu a avut parte de volatilitate. Preturile s-au miscat intr-o singura directie, aproape implacabil. Volatilitatea crescuta arata semne de slabiciune ale tendintei din ultima perioada”, a explicat Ciubotaru.

Criza financiara pe care o traversam in acest moment are la baza o criza ipotecara si imobiliara, ceea ce determina o desfasurare a evenimentelor mult mai ampla, deoarece activul de baza este afectat.

„Avand in vedere cele trei laturi investitionale ale unei persoane, ale unui investitor, si anume piata de capital (afaceri), imobiliare, asigurari si pensii de viata, in mod normal ar trebui sa ne axam in continuare pe aceleasi principii, dar aceasta criza a demonstrat ca fiecare domeniu poate sa provoace pierderi si nesiguranta”, crede Gabriel Necula, director adjunct de operatiuni la Prime Transaction.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri